Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Romanii din strainatate vor putea folosi internetul pentru plata impozitelor in tara

Romanii din strainatate vor putea folosi internetul pentru plata impozitelor in tara

Romanii din diaspora vor putea sa isi prelungeasca vizele, sa isi plateasca taxele si impozitele in tara, in urma unui proiect pe care il vor realiza Inspectoratul General pentru Comunicatii si Tehnologia Informatiei (IGCTI) si Microsoft Romania, a informat marti un comunicat.

In urma unei competitii initiate de catre Ministerul Afacerilor Externe (MAE), IGCTI si Microsoft Romania vor realiza infrastructura unui proiect de comunicare online pentru diaspora romana. Continutul proiectului va fi furnizat de Asociatia eRomania Gateway si Freedom House Romania.

"Pana la urma, acesti romani ne reprezinta in strainatate, iar munca lor a adus doar anul trecut in tara peste trei miliarde de euro", a declarat presedintele inspectoratului, Catalin Marinescu.

Proiectul se va dezvolta pe infrastructura hardware a Sistemului Electronic National (SEN), astfel incat, intr-o faza ulterioara, romanii din strainatate sa beneficieze de aceleasi servicii pe care le au cei din tara, se arata intr-un comunicat remis marti de IGCTI.

IGCTI are deja experienta in administrarea portalurilor de guvernare electronica, prin sistemul electronic de achizitii publice eLicitatie, sistemul electronic de atribuire a autorizatiilor auto si SEN. Prin intermediul SEN, marii contribuabili pot trimite online declaratiile fiscale catre institutiile statului. Portalul se adreseaza si cetatenilor care doresc sa descarce formularele administrative ale administratiei publice locale si centrale. Colaborarea dintre IGCTI si Microsoft s-a concretizat deja prin SEN, inca de la lansarea acestuia in 2003.

"Participarea Microsoft alaturi de IGCTI la competitia de proiecte pentru crearea unei platforme integrate de comunicare pe Internet dedicata comunitatilor romanesti de peste hotare, organizata de MAE - Departamentul pentru Relatiile cu Romanii de Pretutindeni, a fost un prilej nou de afirmare a parteneriatului nostru", a declarat directorul general al Microsoft Romania, Ovidiu Artopolescu.

IGCTI este institutia publica subordonata Guvernului care gestioneaza spectrul de frecvente radioelectrice si este managerul sistemelor de guvernare electronica din Romania.Bloombiz
(Sursa: NewsIn)

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 878 ori