Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Programatorii bine pregatiti sint pe terminate

Programatorii bine pregatiti sint pe terminate

Angajatorii de pe piata IT nu se mai multumesc cu diploma si cer universitatilor sa pregateasca absolventi mai multi si mai ales pe segmente de nisa. Proaspetii angajati sint inarmati mai degraba teoretic si mai putin practic si nu sint pregatiti "sa intre in productie" o data ce au iesit de pe bancile facultatii, se pling angajatorii.

In plus, si numarul absolventilor IT a scazut in ultimul an, cu precadere la nivelul celorlalte centre universitare decit cel din Capitala, adica la Cluj-Napoca, Iasi sau la Craiova. In aceste conditii, si mai ales ale unei piete care a inregistrat o crestere a resurselor umane de 300% in ultimii sapte ani, angajatorii din IT propun cresterea cifrei de scolarizare, dar si pregatirea de specialisti pe nise, in aplicatii de business si deja familiarizati cu tehnologiile moderne.

Liviu Dan Dragan, presedintele Asociatiei Patronale a Industriei de Software (ANIS), a declarat ca, in afara de aceste probleme cu care angajatorii se confrunta in gasirea de resurse umane, se mai numara si altele, legate de "nivelul redus de autoinformare a tinerilor asupra posibilitatilor si ofertelor romanesti in domeniu", dar si "mirajul posturilor de lucru de peste granita". Acesta propune si o serie de masuri pentru a-i pregati pe absolventii de IT care vor sa intre pe piata. Printre acestea se numara "cresterea numarului de absolventi, invatarea de tehnologii moderne si cu arie larga de aplicabilitate: Microsoft, Oracle etc., dezvoltarea aptitudinilor in zona aplicatiilor de business, dar si aprofundarea notiunilor si metodologiilor de conducere de proiecte IT", a mai declarat Dragan, in cadrul seminarului "Resursele umane in IT - incotro?". Acesta sustine ca este nevoie si de dezvoltarea sau de crearea de centre universitare in zonele de interes comercial cu potential de crestere pentru urmatorii ani, dar si promovarea mobilitatii pe teritoriul romanesc.

Continuarea in <a href=http://cotidianul.ro/index.php?id=16179&art=39929&cHash=825d9b2db1>Cotidianul</a>

<b>Bloombiz</b>

<b>Bloombiz.ro Newsletter </b>

Aboneaza-te la <a href=http://newsletter.vodanet.ro/gateway/?a=YT1CbG9vbWJpel8xMiZiW109aW5mb2Jsb29tYml6XzE4 target=_blank>newsletter-ul infoBloombiz</a> ca sa primesti in fiecare dimineata, prin e-mail, ultimele informatii legate de companii, afaceri, economie, piata imobiliara, plasamente financiare, cariere si lifestyle.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1260 ori