Profitul Yahoo, in scadere cu 19%

Miercuri, 23 Iulie 2008, ora 09:39
1351 citiri
Profitul Yahoo, in scadere cu 19%

Profitul net al Yahoo Inc a scazut cu aproape 19% in al doilea trimestru al anului comparativ cu aceeasi perioada din 2007, la 131 milioane dolari, pe fondul temperarii cresterii economiei americane, arata Reuters. Yahoo raportase un profit de 161 milioane dolari in perioada echivalenta din 2007.


Venitul net al companiei a crescut cu 8%, la 1,35 miliarde dolari. Analistii de pe Wall Street estimau, in medie, venituri nete de 1,37 miliarde dolari, conform Reuters Estimates.


Blake Jorgensen, directorul financiar al companiei, a spus ca Yahoo nu isi va modifica obiectivele financiare pentru anul in curs, in ciuda unui mediu economic dificil care isi pune amprenta asupra publicitatii online.


Rezultatele financiare ale Yahoo vin pe fondul numirii recente a miliardarului Carl Icahn in consiliul director al companiei.


Icahn ceruse inlocuirea intregului consiliu director cu proprii sai candidati, incercand sa il dea afara pe directorul executiv al Yahoo, Jerry Yang si sa reinceapa negocieri cu Microsoft, care vrea sa cumpere integral sau partial compania de internet.


Yahoo a aratat, luni, ca va extinde consiliul sau director la 11 membri de la 9 in prezent, iar 8 dintre directorii actuali vor candida din nou pentru pozitiile lor.


Icahn va fi unul dintre noii membri ai consiliui director, iar pentru ocuparea celorlalte doua locuri vor fi alesi candidati de pe lista lui Icahn, printre care se numara si fostul presedinte al Time Warner, Jonathan Miller.