Previziuni de la Microsoft: In 10 ani computerele ne vor descifra

Vineri, 10 Iulie 2009, ora 14:06
2379 citiri
Previziuni de la Microsoft: In 10 ani computerele ne vor descifra

In urmatorii 10 ani, computere la fel de flexibile ca o foaie de hartie vor inlocui carnetelele de birou si ziarele, in timp ce altele vor fi capabila sa intuiasca ce vrem sa gasim online, spune directorul executiv de la Microsoft, Steve Ballmer.

"Nimic nu incetineste", a spus vineri Ballmer, accentuand nevoia de extindere a cercetarii, chiar daca economia nu merge tocmai cum trebuie, arata CharlotteObserver.

In 1999, mai putin de jumatate dintre americani aveau computere si telefoane mobile, care acum sunt peste tot. In urmatorii 10 ani, vom vedea schimbari si mai rapide, crede Ballmer.

Potrivit CEO-ului Microsoft, viitorul in computere este aflarea intentiilor utilizatorului. De exemplu, atunci cand vom tasta "Chicago" intr-un motor de cautare, acesta isi va da seama daca vrem sa cautam date despre oras, formatie sau film, in functie de istoria cautarilor anterioare.

O alta directie in care se indreapta viitorul computerelor este dezvoltarea unor interfete mai naturale, cu care utilizatorul sa poata sa interactioneze direct, prin voce, atingere sau gesturi. Si chiar mai mult.

Calitatile unui lider

Un bun manager trebuie sa isi mentina mintea deschisa si sa incerce sa anticipeze in ce directie merg lucrurile, a spus Ballmer, atunci cand a fost intrebat cum pot companiile mari sa vina cu inovatii.

El a spus de asemenea ca un manager trebuie sa fie rapid, dar sa aiba rabdare.

"Trebuie sa te misti rapid si sa fii nerabdator in legatura cu rezultatele, dar trebuie sa fii implicat si rabdator pe termen lung", a spus Ballmer. "Fii rapid, dar nu te grabi", a conchis.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#previziuni, # motor cautare, # computere, # viitor, # cercetare , #stiri Microsoft