PC-ul: inventia secolului, pe cale de disparitie

Luni, 14 Decembrie 2009, ora 23:30
3616 citiri
PC-ul: inventia secolului, pe cale de disparitie

Pentru clientii-corporatii, viitorul PC-ului incepe sa devina din ce in ce mai incert.

La Hewlett-Packard, produsele virtuale erau considerate, pana nu de curand, produse de nisa, de vanzarea carora se ocupa un numar mic de oameni. Acum, solutiile virtuale sunt pe rate cardul tuturor oamenilor de vanzari, din companie.

Cisco vede interesul pentru virtualizarea desktopului ca o validare a accentului pe care l-au pus pe dezvoltarea de retelistica. " Nu credem ca toata lumea de pe planeta va apela la desktopuri virtuale, dar este foarte clar ca un numar semnificativ de utilizatori va face acest pas", a declarat unul dintre vice presedintii Cisco.

In momentul de fata, insa, costurile reduse, principalul avantaj al folosirii unui desktop virtual, nu sunt vizibile. PC-urile virtuale costa mai mult din cauza licentelor care trebuie platite pe programele suplimentare.

Nici problema performantei nu poate fi neglijata, transmiterea instantanee de informatii punand in dificultate unele retele. Marii dezvoltatori de software pentru calculatoarele virtuale lucreaza acum la inlaturarea acestor neajunsuri.

#desktop, #microsoft, #pc, #virtual , #stiri Microsoft