Paul Allen, cofondatorul Microsoft, isi va dona 50% din avere unor organizatii de caritate

Vineri, 16 Iulie 2010, ora 14:54
1912 citiri
Paul Allen, cofondatorul Microsoft, isi va dona 50% din avere unor organizatii de caritate

Paul Allen, cofondatorul companiei Microsoft, a anuntat, joi, ca intentioneaza sa isi doneze o mare parte din avere, dupa moarte, unor organizatii de caritate, relateaza Mediafax.

Cu o avere estimata la 13,5 miliarde de dolari, Paul Allen, care a infiintat impreuna cu Bill Gates compania Microsoft in anul 1975, se afla pe pozitia a 37-a in topul celor mai bogati oameni din lume alcatuit de revista Forbes.

Intr-un comunicat emis de fundatia sa, magnatul american a anuntat, totodata, ca a donat 3,9 milioane de dolari unui grup de organizatii filantropice din nord-vestul Statelor Unite ale Americii.

"Vreau sa anunt, totodata, ca eforturile mele filantropice vor continua si dupa moartea mea.

Pot sa spun inca de pe acum ca cea mai mare parte a averii mele va fi donata organizatiilor de caritate, care vor continua munca fundatiei mele si vor finanta programe de cercetare stiintifica", a declarat Paul Allen.

Paul Allen, in varsta de 57 de ani, a fost diagnosticat anul trecut cu o forma grava de cancer - limfom malign non-Hodgkin.

Anuntul sau vine la scurt timp dupa ce Bill Gates si Warren Buffet, cei mai bogati oameni de afaceri americani, au lansat un apel public catre americanii instariti sa isi doneze cel putin jumatate din averi unor organizatii de caritate.

Potrivit fundatiei sale, Paul Allen a donat deja peste 400 de milioane de dolari in total, fara a tine cont de sumele utilizate pentru infiintarea organizatiilor fara scop lucrativ.

Paul Allen a parasit grupul Microsoft in 1983. Magnatul american este proprietarul clubului de fotbal american Seattle Seahawks si al echipei de baschet Portland Trail Blazers.

La randul sau, Bill Gates coordoneaza activitatea Fundatiei Bill si Melinda Gates, una dintre cele mai mari organizatii de caritate din lume.

Warren Buffett, care face cu regularitate donatii catre aceasta fundatie, a anuntat ca 99% din averea lui va fi donata, dupa moartea sa, in scopuri filantropice. 

#paul, # allen, # microsoft, # avere , #stiri Microsoft