Parteneriat intre Microsoft si Yahoo?

Miercuri, 29 Iulie 2009, ora 10:22
1542 citiri
Parteneriat intre Microsoft si Yahoo?

Microsoft si Yahoo! au cazut de acord asupra unui parteneriat pe piata de cautari si publicitate pe internet, prin care incearca sa-si consolideze pozitia in raport cu liderul global Google, iar incheierea intelegerii va fi anuntata oficial miercuri, potrivit unei surse apropiate discutiilor.



Pe de alta parte, Yahoo! a incercat sa incheie o intelegere pe segmentul publicitatii prin cautari online cu Google, care insa nu a obtinut avizul autoritatilor de concurenta.

Conform acordului care urmeaza sa fie anuntat, noul motor de cautare Bing dezvoltat de Microsoft va fi utilizat si pentru cautarile realizate pe paginile Yahoo!, in timp ce Yahoo! va gestiona vanzarile de publicitate utilizand tehnologie furnizata de Microsoft.

Intelegerea va majora puternic pozitia Bing in raport cu motorul de cautare Google, care domina piata cu o cota estimata la 65% in Statele Unite. Spre comparatie, Microsoft a avut, luna trecuta, o cota de piata de numai 8,4% pe piata cautarilor pe internet din Statele Unite, in timp ce Yahoo! a obtinut o cota de 19,6%.

Potrivit Reuters, exista posibilitatea ca si acest acord, incheiat intre cel de-al doilea si cel de-al treilea jucator de pe piata de profil, sa fie blocat de autoritatile antitrust.

Totodata, parteneriatul s-ar putea cu probleme determinate de legislatia privind dreptul la intimitate, considera analistul american Colin Gillis.

"Orice acord prin care Microsoft gestioneaza cautari si impartasepte date privind cautarile pe internet cu Yahoo! ar putea fi blocat de Justitia din Statele Unite si Uniunea Europeana", a declarat Gillis.

Actionarii Microsoft si Yahoo! au cerut in ultimii ani celor doua companii sa ajunga la un parteneriat. La inceputul lunii iulie, investitorul Carl Icahn, care detine 5% din Yahoo! si se implica activ in deciziile luate la conducerea companiei, s-a exprimat in favoarea unui acord, oferind un impuls negocierilor.

#Microsoft, #Yahoo, #parteneriat, #publicitate, #internet , #stiri Microsoft