Office 2010, solutia Microsoft pentru fanii smartphone-urilor

Luni, 08 Februarie 2010, ora 17:11
2101 citiri
Office 2010, solutia Microsoft pentru fanii smartphone-urilor

Posibilitatea de a utiliza Microsoft Office pe telefonul mobil este o aparitie folositoare pentru oamenii de afaceri care doresc sa castige timp, pentru a se concentra la business-ul lor. Astfel, partenerii de afaceri aflati in mereu "pe fuga" pot avea acces mai usor la documente de interes comun, contracte sau prezentari, oriunde s-ar afla. 

Office Mobile 2010 permite accesarea, vizualizarea si editarea documentelor Word 2010, Excel 2010 si PowerPoint 2010, de pe telefonul mobil.

Toate aceste calitati vin ca un plus fata de versiunile anterioare: documentele pot fi atat locale, cat si externe.

Office Mobile 2010 este disponibil deocamdata doar in versiunea beta, fiind un indicator util pentru obiectivele pe care Microsoft vrea sa le atinga cu instrumentele sale "mobile office".

Ce aduce nou Office 2010

Suita dezvoltata de Microsoft permite marirea si micsorarea imaginii unui document, pentru a putea vedea cum arata pagina, chiar si pe un ecran de dimensiuni mici.

Mailurile din Outlook 2010 pot fi grupate sub forma unei conversatii, fiind mult mai usor sa localizezi mesajele cu legatura intre ele, chiar daca au ajuns la ore diferite.

Acest aspect este folositor, mai ales cand utilizatorul se afla in miscare, si nu are timp sa caute toate mailurie ecranul mic al gadgetului.

Aplicatii Office Web 

In cadrul proiectului Office 2010, Microsoft a construit versiunele web ale Word, Excel, PowerPoint si OneNote.

Aceste aplicatii pot fi explorate cu ajutorul oricarui browser.

Cu aplicatiile Office Web, pot fi create si modificate documente cu extensie specifica Office 2010, pentru a fi mai apoi stocate pe Windows Live.

Vizualizarea unui document Office

Pentru cei interesati doar sa deschida si sa citeasca documentele Office 2010, fara a le edita, Microsoft a pregatit un nou set de aplicatii pentru vizualizare.

Utilizatorii vor putea deschide documentele Office, fara a descarca intregul document sau prezentare pe smartphone.

Serverul Microsoft va afisa progresiv documentul Office, prezentand fiecare pagina sau slide, intr-o pagina web.

Operatiunea se desfasoara intr-un timp mai scurt decat daca s-ar fi descarcat documentul complet.

In plus, aplicatia de vizualizare dezvoltata de Microsoft poate fi rulata de orice smartphone, indiferent daca acesta foloseste sistemul de operare Windows Mobile - cum este cazul telefoanelor Samsung Intrepid, Acer beTouch si HTC Imagio - sau nu.

Microsoft nu isi mai limiteaza utilizatorii, cum au facut-o pana acum, permitandu-le si detinatorilor de Blackberry sau iPhone sa foloseasca instrumentele Office. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

The Boring Phone: dispozitivul destinat să combată dependența de smartphone-uri
The Boring Phone: dispozitivul destinat să combată dependența de smartphone-uri
HMD a anunțat lansarea unui nou model de telefon: The Boring Phone. Produsul va fi prezentat în cadrul unui eveniment la Milan Design Week, pe data de 18 aprilie. Telefonul face parte dintr-o...
Microsoft renunță la aplicația Teams în suita Office. Care este motivul
Microsoft renunță la aplicația Teams în suita Office. Care este motivul
Microsoft a anunțat recent că va separa aplicația Teams de suita Microsoft 365, decizie luată pentru a evita complicatiile legale și pentru a oferi claritate clienților, conform...
#microsoft, #mobile, #office, #smartphone , #stiri Microsoft