O noua plangere impotriva Microsoft la Comisia Europeana

Marti, 26 Martie 2013, ora 15:52
1162 citiri
O noua plangere impotriva Microsoft la Comisia Europeana

O asociatie spaniola care reprezinta utilizatori de programe cu sursa deschisa a depus o plangere impotriva companiei Microsoft la Comisia Europeana, intr-o noua sesizare impotriva dezvoltatorului Windows, in urma unei amenzi semnificative aplicate la inceputul acestei luni.

Asociatia Hispalinux, formata din 8.000 de membri si care ii reprezinta pe utilizatorii sistemului de operare Linux, a precizat ca Microsoft a ingreunat posibilitatea ca utilizatorii calculatoarelor vandute cu platforma Windows 8 sa treaca la Linux si alte sistem de operare, relateaza Reuters.

Liderul Hispalinux, avocatul Jose Maria Lancho, a spus ca a inmanat marti plangerea Reprezentantei Comisiei Europene la Madrid.

In textul de 14 pagini, Hispalinux a subliniat ca Windows 8 contine "un mecanism de obstructionare" numit UEFI Secure Boot care controleaza pornirea calculatorului, ceea ce inseamna ca utilizatorii trebuie sa apeleze la Microsoft pentru a incarca un alt sistem de operare.

Comisia Europeana a amendat pe 6 martie Microsoft, liderul mondial in sisteme de operare pe calculator, cu 561 de milioane de euro pentru ca nu le-a oferit utilizatorilor posibilitatea de a alege browser-ul de internet.

#Microsoft Uniunea Europeana, #amenda Microsoft UE , #stiri Microsoft