Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Neelie Kroes: Nu duc o lupta personala impotriva Microsoft

Neelie Kroes: Nu duc o lupta personala impotriva Microsoft

Sefa comisiei antitrust a Uniunii Europene, Neelie Kroes, a negat, marti, acuzatiile conform conform carora ar duce o lupta personala impotriva companiei de software Microsoft si a suspectat existanta unei "campanii cordonate" de discreditare a institutiei pe care o conduce, conform Reuters. "Departe de a reprezenta o lupta personala impotriva companiei Microsoft, actiunile Comisiei au la baza dorinta de a crea un climat propice procesului inovator din Europa, de pe urma caruia principalii beneficiari vor fi consumatorii europeni", a precizat Comisarul european intr-o scrisoare publicata de cotidianul Financial Times.

Neelie Kroes a trimis aceasta scrisoare drept raspuns mesajului, publicat de acelasi cotidian, trimis de un partener de afaceri al Microsoft care a acuzat Comisia de a "se juca" cu grupul Microsoft prin emiterea de critici asupra stabilitatii noului sistem de operare produs de companie, Windows Vista, avand drept scop principal amanarea lansarii acestuia in Europa.

"Se pare ca exista o campanie coordonata de discreditare a activitatii Comisiei" a declarat aceasta, precizand ca a observat o tendinta conform careia se incearca prezentarea activitatii comisiei ca o tentativa de stopare a imbunatatirii de catre Microsoft, a calitatii sistemului Vista. "Acest lucru este categoric fals", a adaugat Kroes.

Compania Microsoft, care planuieste lansarea la inceputul anului 2007, a noului sau sistem de operare Windows Vista, care va inlocui vechiul sistem Windows Xp, a fost recent acuzata de catre Comisia antitrust a Uniunii Europene ca unele dintre componentele Vista ar incalca reglementarile europene antitrust, Comisia cerand eliminarea acestor componente din versiunea europena a programului.

NewsIn

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 709 ori