Miliardarul Carl Icahn cauta director executiv pentru Yahoo

Miercuri, 04 Iunie 2008, ora 13:46
1259 citiri
Miliardarul Carl Icahn cauta director executiv pentru Yahoo

Investitorul miliardar Carl Icahn va cauta sa-l inlocuiasca din functia de director executiv al Yahoo pe Jerry Yang, dupa ce actuala conducere a companiei nu a reusit sa incheie un acord cu Microsoft, potrivit Wall Street Journal, informeaza BBJ.hu. Icahn a propus o alta echipa de directori pentru consiliul de conducere al Yahoo, acuzandu-l pe Yang de nereusita incheierii acordului de 47,5 miliarde dolari cu Microsoft.


"Nu mai este un mister pentru mine faptul ca oferta Microsoft nu mai e valabila", a declarat Icahn, citat de WSJ.


"Cum poate Yahoo sa spuna ca este dispusa la continuarea negocierilor de vanzare a companiei daca in acelasi timp conducerea saboteaza acest proces fara a anunta pe nimeni?", a adaugat Ichan.


Ichan a facut referire la documente legate de un proces intentat de actionari.


Potrivit documentelor, Yahoo a facut demersul necesar pentru a respinge oferta Microsoft cu cateva luni inainte ca firma de software sa anunte prima oferta publica, pe 1 februarie 2008.


Procesul intentat de actionari argumenta faptul ca Yahoo a facut demersuri agresive pentru a bloca preluarea, printre care adoptarea unui plan costisitor de a mentine angajatii, ceea ce a condus la intreruperea negocierilor cu Microsoft.


Potrivit WSJ, consiliul de conducere al Yahoo se va reuni joi.


Icahn si oficialii Yahoo nu au putut fi contactati imediat.


Actiunile Yahoo au scazut cu 35 de centi sau 1,3%, la 26,05 dolari pe Nasdaq.