Microsoft vrea sa relanseze si afacerile cu muzica digitala prin Windows Phone 7

Marti, 23 Februarie 2010, ora 00:03
1675 citiri
Microsoft vrea sa relanseze si afacerile cu muzica digitala prin Windows Phone 7

In urma cu sase ani, pe vremea cand Steve Jobs cucerea lumea cu al sau iPod, fondatorul Microsoft, Bill Gates, recunostea intr-un e-mail intern ca strategia Apple a prins gigantul software pe picior gresit si ca trebuie facute toate eforturile pentru a recuceri teren pe segmentul divertismentului digital.

Eforturile Microsoft s-au soldat cu lansarea playerului de muzica digitala Zune si a serviciului de muzica digitala redenumit acum Zune Pass, ambele foarte laudate, dar care nu au reusit sa atraga audienta dorita, scrie Billboard.com.

Desi este un produs foarte bine vazut de pasionatii de gadgeturi, Zune are o cota de piata de circa 2%, s-au vandut 3,8 milioane de playere in 4 ani. Cota Apple este de circa 70% pe segmentul playerelor digitale.

Microsoft are insa o noua strategie in mineca, spune presa americana. Lansarea Windows Phone 7 de la Barcelona ar putea aduce si o strategie mai buna de vanzare a melodiilor in format digital, daca zvonurile sunt confirmate oficial.

Despre Windows Phone 7 se stie ca este efortul Microsoft de a recuceri teren pe segmentul echipamentelor mobile, unde pierde cota de piata de la an la an. Deja stim oficial ca interfata Windows Phone 7 include elemente imprumutate de la Zune HD, cel mai laudat player dintre modelele lansate de Microsoft pina acum, dotat cu ecran tactil de mari dimensiuni.

Accesul la Zune Pass a fost inclus din noiembrie 2009 in serviciul Xbox Live destinat pasionatilor de jocuri video care au console de jocuri produse de companie. Comunitatea Xbox Live are cam 20 de milioane de utilizatori.

Din noiembrie pina acum, numarul de download-uri pe serviciul de muzica s-a dublat. Asa ca Microsoft vrea acum sa extinda Zune Pass si pe alte platforme. Iar miscarea logica ar fi sa il includa in telefoanele Windows Phone 7, care ar concura astfel Nokia Comes With Music si alte oferte similare.

“Toti cei care vor utiliza Windows Phone 7 vor avea automat acces la serviciul Zune, deja prezent in telefon”, a declarat Jose Pinero, director de marketing Microsoft.

Gigantul software va lucra in urmatoarea perioada la extinderea serviciului Zune de download dincolo de SUA si Canada, pentru a atinge audiente mai mari. Playerul Zune in sine nu se va vinde international, doar telefoanele Windows Phone 7 vor putea descarca melodii de pe Zune Pass, alaturi de consolele Xbox 360.

In mod cert, lupta Microsot de a recuceri industria mobila nu este deloc usoara. Rivalii sunt din ce in ce mai multi si unii dintre ei castiga teren rapid. Cota Microsoft pe segmentul telefoane mobile inteligente a scazut anul trecut la 7,9%, comparat cu 11% in 2008. Apple, Blackberry si chiar Nokia au castigat teren.

Vestea buna ar fi ca vanzarile de smatphone raman foarte ridicate, volumul total de telefoane inteligente vandute la nivel mondial va fi dublu peste numai trei ani. Asa ca Microsoft are sanse sa recastige macar aici terenul pierdut.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

YouTube le permite utilizatorilor să descarce muzica și direct din browser
YouTube le permite utilizatorilor să descarce muzica și direct din browser
YouTube Music, platforma de streaming muzical a Google, aduce o nouă funcționalitate utilizatorilor săi: posibilitatea de a descărca muzică pentru a fi ascultată offline, chiar și atunci...
#microsoft, #windows phone, #7, #muzica , #stiri Microsoft