Microsoft vrea sa isi dubleze vanzarile in Rusia

Miercuri, 17 Iunie 2009, ora 10:10
1243 citiri
Microsoft vrea sa isi dubleze vanzarile in Rusia

Microsoft intentioneaza sa isi dubleze vanzarile in Rusia, in urmatorii trei ani, in conditiile in care piata IT din aceasta tara nu a ajuns la nivelul altor state mai dezvoltate.

"Potrivit strategiei active de dezvoltare, urmarim dublarea vanzarilor in decurs de trei ani", a declarat directorul general al operatiunilor Microsoft in Rusia, Nikolai Prianisnikov.

Microsoft nu a dezvaluit la cat se ridica vanzarile de pe piata rusa, dar a precizat ca sunt aproape de cele inregistrate pe pietele europene in 2007, relateaza Mediafax.

Pentru a indeplini acest obiectiv, Microsoft isi va promova produsele in randul abonatilor operatorilor de telecomunicatii.

Autoritatea antimonopol din Rusia a lansat, la inceputul lunii iunie, o investigatie impotriva Microsoft, privind reducerea livrarilor de sisteme de operare Windows XP pe piata rusa, chiar daca exista cerere, pentru a introduce Windows Vista.

Institutia ancheteaza totodata si producatorii de laptopuri ale caror produse sunt livrate din fabrici cu aplicatii informatice ale Microsoft. 

#vanzari, # Rusia, # telecomunicatii, # Microsoft , #stiri Microsoft