Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Microsoft va investi masiv in cautarea pe Internet, cu sau fara Yahoo

Microsoft va investi masiv in cautarea pe Internet, cu sau fara Yahoo
Microsoft Corp urmareste sa investeasca masiv in cautarea pe Internet, pentru a concura impotriva Google Inc, chiar daca nu va reusi sa preia compania Yahoo Inc, a declarat presedintele Microsoft, Bill Gates, potrivit Reuters. Gates, care a numit oferta Microsoft pentru Yahoo "foarte corecta", a declarat ca Google este singura companie cu "greutate" pe piata cautarii pe Internet. Microsoft are nevoie de o cota de piata mai mare pentru a pune bazele unei afaceri mai competitive si profitabile in acest sector.
"Ne permitem investitii majore in programele de inginerie si de marketing care vor trebui sa fie desfasurate. Vom face acest lucru cu sau fara Yahoo", a mai spus Gates in cadrul unui interviu acordat Reuters."Ne dam insa seama ca ne-am atinge mai usor obiectivele daca vom prelua munca desfasurata de Yahoo pana acum si inginerii care au luat parte la efortul comun", a spus Gates, principalul actionar Microsoft.Microsoft a oferit un pret de 31 dolari in numerar si actiuni pentru fiecare actiune Yahoo, oferta respinsa de consiliul Yahoo, pe motiv ca ar subevalua compania.Microsoft a replicat ca oferta este "completa si corecta", insa nu a precizat care va fi urmatoarea miscare. Analistii estimeaza ca Microsoft va majora oferta, posibil pana la 35 dolari/actiune, pentru a ajunge la un acord."Nu este nimic nou in demersurile cu Yahoo. Am transmis din nou oferta considerata de noi corecta", a declarat Gates, care ramane imaginea Microsoft, desi intentioneaza sa se retraga din fruntea companiei in iunie, pentru a se concentra asupra activitatilor filantropice.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1018 ori