Microsoft va intra pe piata serviciilor de telefonie pentru companii

Marti, 12 Decembrie 2006, ora 13:29
8131 citiri

Grupul american Microsoft testeaza un nou software destinat computerelor de tip server, care va permite angajatilor companiilor sa initieze convorbiri telefonice prin Internet, utilizand suita de aplicatii Office, transmite Reuters.Lansarea pachetului Office Communications Server 2007, programata pentru aprilie-iunie 2007, va marca intrarea Microsoft pe piata de serviciilor de telefonie destinate companiilor, in conditiile in care un numar important de firme aleg serviciile de telecomunicatii prin tehnologia Voice over Internet Protocol (VoIP), care necesita costuri scazute.

Inaintea lansarii oficiale, tehnologia va fi disponibila pentru testatere, de catre aproximativ 2.500 de companii.

Noul server pentru servicii de voce va permite utilizatorilor sa initieze convorbiri telefonice din aplicatiile Office, printr-un click pe numele unor persoane.

Principalul producator de software, la nivel mondial, va concura, pe piata serviciilor telefonice destinate companiilor, cu grupuri precum Cisco Systems sau IBM.

Directorul general al Microsoft, Steve Ballmer, a declarat, anterior, ca toate activitatile de comunicatii ale companiilor vor fi realizate prin intermediul Internetului, in urmatorii zece ani, ceea ce ar implica modificarea modalitatilor de comunicare pentu sute de milioane de persoane.

Bloombiz

(Sursa: Mediafax)