Microsoft trebuie sa modifice Word sau sa opreasca vanzarea programului

Joi, 24 Decembrie 2009, ora 00:19
1758 citiri
Microsoft trebuie sa modifice Word sau sa opreasca vanzarea programului

Justitia americana a cerut Microsoft sa modifice programul Word sau sa inceteze vanzarea acestuia pana in luna ianuarie, dupa ce grupul IT a pierdut un proces privind incalcarea patentelor unei companii canadiene, transmite Bloomberg.

Microsoft poate opera modificari pana la 11 ianuarie , potrivit deciziei unei curti de apel din Washington. Programul Word face parte din pachetul Office al Microsoft, folosit de aproximativ 500 de milioane de persoane.

Grupul american testeaza, in prezent, Office 2010 si va lansa versiunea finala in prima jumatate a anului. Divizia Microsoft responsabila pentru comercializarea Word are cele mai mari incasari din cadrul grupului, respectiv de 18,9 miliarde de dolari la finele anului fiscal incheiat la 30 iunie 2009.

Microsoft a anuntat ca lucreaza la implementarea deciziei, iar copii conforme ale Word 2007 si Office 2007 vor fi disponibile pentru vanzare in SUA la 11 ianuarie.

Totodata, versiunile beta, aflate in testare, ale Word 2010 si Office 2010 nu contin tehnologia vizata de decizia justitiei.

Compania I4i LP din Toronto, Canada, a acuzat Microsoft de folosirea, in constructia Word, a unei tehnologii care ii apartine. Aceasta contribuie la codarea datelor pentru schimbul de informatii cu alte programe. 

#microsoft, #word, #office, #it, #proces , #stiri Microsoft