Microsoft "surprins" de interdictia Windows 8 in China

Joi, 22 Mai 2014, ora 08:20
1248 citiri
Microsoft "surprins" de interdictia Windows 8 in China

Grupul informatic american Microsoft s-a declarat "surprins" marti de interdictia impusa de China de a utiliza cel mai recent sistem al sau de operare Windows 8 pe computerele guvernamentale, noteaza AFP.

"Am fost surprinsi sa descoperim referinta la Windows 8" intr-o nota emisa de China, a declarat grupul intr-un comunicat trimis prin email.

Microsoft aminteste ca lucreaza "proactiv" cu o serie de agentii de stat "pentru a garanta ca produsele si serviciile noastre respecta toate cerintele contractelor guvernamentale".

"Noi furnizam si vom continua sa furnizam Windows 7 /versiunea anterioara a software-ului/ clientilor guvernamentali. In acelasi timp, lucram asupra evaluarii Windows 8 cu agentiile guvernamentale vizate".

Washingtonul a atras mania Beijingului inculpand luni cinci ofiteri ai armatei chineze pentru "piraterie informatica" si "spionaj economic".

Guvernul chinez a vorbit despre "ipocrizie'' si purtatorul de cuvant al diplomatiei chineze, Hong Lei, a estimat mai ales ca Statele Unite sunt la "originea spionajului informatic, punand sub ascultare persoane, intreprinderi si institutii in foarte multe tari din intreaga lume".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#microsoft china, #windows china, #interdictie windows , #stiri Microsoft