Microsoft si Saxo Bank lanseaza MSN Trader

Luni, 08 Noiembrie 2010, ora 17:36
1047 citiri
Microsoft si Saxo Bank lanseaza MSN Trader

Grupul american Microsoft si banca daneza Saxo Bank vor lansa saptamana aceasta o platforma online de tranzactii bursiere, MSN Trader, destinata investitorilor individuali, care doresc sa detina un control mai ridicat asupra propriilor finante, potrivit cotidianului Financial Times, precizeaza Mediafax.

Increderea in managerii care administreaza investitii a fost afectata pe mai mult piete importante in timpul crizei financiare.

"Criza fulger" de pe bursa din SUA, cand indicele Dow Jones s-a prabusit si si-a revenit pe parcursul a numai o ora a modificat negativ increderea investitorilor si a condus la iesiri importante de capital.

Existenta unor servicii online ieftine pentru tranzactii financiare a contribuit la orientarea investitorilor catre control asupra plasamentelor, prin facilitati denumite "doar executie" (execution only - XO), oferite de companii ca Barclays Stockbrokers si TD Waterhouse.

Astfel de servicii, destinate investitorilor care iau propriile decizii de tranzactionare, au crescut puternic in Marea Britanie in ultimii ani, peste 300.000 de conturi fiind deschise in perioada de 12 luni incheiata in iunie, potivit firmei de cercetare Compeer.

Studiul arata ca exista aproximativ 3,8 milioane de conturi administrate de firme XO pentru aproximativ un milion de investitori britanici.

Microsoft si Saxo Bank vor lansa miercuri MSN Trader, care va permite investitorilor individuali sa tranzactioneze 11.000 de actiuni pe 23 de piete din intreaga lume, "impreuna cu facilitati care erau disponibile in trecut doar investitorilor profesionisti".

Platforma va asigura posibilitatea unei cercetari amanuntite, ca de exemplu compararea oportunitatii de investitie intr-o compania cu altele de nivel asemanator din industria respectiva.

MSN Trader va fi disponibila pe site-ul MSN Money Marea Britanie, care inregistreaza lunar peste 500.000 de vizitatori.

Pe langa tranzactiile cu actiuni, MSN Trader va oferi si posibilitatea de a investi in instrumente financiare derivate.

Platforma va fi lansata initial in Marea Britanie dar va fi extinsa in Europa ulterior. Comisionul standard al firmelor XO este de 12 lire sterline pe tranzactie, iar MSN Trader va percepe doar opt lire sterline.

#microsoft, #saxo, #bank, #msn, #trader , #stiri Microsoft