Microsoft si Novell au incheiat o intelegere pentru licente si open source

Joi, 30 Noiembrie 2006, ora 12:40
838 citiri

Microsoft Corporation si Novell Inc. au anuntat miercuri semnarea unui set de intelegeri pentru o gama larga de afaceri si colaborari tehnice pentru a realiza, distribui si sustine noi solutii IT, potrivit unui comunicat al companiilor.Cele doua companii au anuntat, de asemenea, incheierea unei intelegeri prin care fiecare companie va oferi clientilor celeilalte companii monitorizare certificata pentru respectivele produse. Aceasta intelegere va fi valabila cel putin pana in 2012, este mentionat in comunicat.

Conform noii strategii, clientii vor avea posibilitatea de a alege si vor beneficia de flexibilitate fara egal datorita interoperabilitatii si posibilitatii de control imbunatatite intre Windows si Linux.

'Au spus ca nu este posibil. Acesta este un nou model si o adevarata evolutie a relatiei noastre de care clientii vor fi convinsi imediat, deoarece ofera beneficii practice, punand impreuna doua dintre cele mai importante companii ce investesc in platforme. Rezolvarea problemelor dintre noi legate de certificare ne permite sa ne concentram asupra managementului virtualizarii si al serviciilor web pentru a crea noi oportunitati pentru companiile noastre si pentru clienti', a declarat Steve Ballmer, CEO Microsoft.

Conform intelegerii, Novell este recunoscuta drept liderul incontestabil intre furnizorii de platforme Linux si de software open source in ceea ce priveste interoperabilitatea pentru mediile mixed-source. Drept rezultat, Microsoft a recomandat oficial SUSE Linux Enterprise pentru clientii care vor solutiile Windows si Linux. In plus, Microsoft va distribui cupoane pentru mentenanta si suportul SUSE Linux Enterprise Server, astfel incat clientii sa poata beneficia de pe urma folosirii unei versiuni interoperabile a Linux cu monitorizare certificata, ca si de colaborarea dintre cele doua companii, potrivit sursei citate.

Cele doua companii vor crea o structura de cercetare comuna, unde expertii tehnici Microsoft si Novell vor realiza si vor testa noi solutii de software si vor lucra cu clientii si comunitatea pentru a construi si pentru a sustine aceste tehnologii.

Intelegerea dintre Microsoft si Novell se concentreaza asupra a trei arii tehnice care pun la dispozitie pietei beneficii importante si posibilitatea de a alege.

Este vorba despre virtualizare, una dintre cele mai importante trenduri in industrie, servicii web pentru controlul fizic si virtual al serverelor si compatibilitate pentru formatul documentelor.

'Ca urmare a acestei colaborari, clientii vor putea folosi sistemul Linux virtualizat pe sistemul Windows sau Windows virtualizat pe Linux', a declarat Jeff Jaffe, executive vice president si chief technology officer Novell.

Ca parte a acestei intelegeri, Microsoft si-a luat angajamentul sa nu-si ceara drepturile pentru licente de la clientii care au achizitionat Serverul SUSE Linux Enterprise sau alte produse certificate de la Novell. La randul ei, compania Novell si-a luat acelasi angajament fata de clientii care au o versiune de licenta Windows sau alte produse certificate de la Microsoft.

Potrivit comunicatului, in cadrul unei conferinte de presa a fost prezentat noul SUSEAA Linux Enterprise Desktop 10.

Principalele caracteristici ale acestuia includ o interfata usor de folosit, un meniu simplu, functionalitati de cautare integrate si efecte grafice 3D.

Rompres