Microsoft si amenzile UE

Miercuri, 25 Mai 2005, ora 00:22
1048 citiri

Microsoft mai are cateva saptamani la dispozitie inainte de o decizie a Comisiei Europene, care ar putea conduce la amendarea sa cu pana la 5 milioane de dolari pe luna, a declarat un reprezentant UE.

"In decurs de cateva saptamani va trebui sa decidem daca Microsoft ne-a respectat solicitarile", a explicat purtatorul de cuvant al Comisiei, Jonathan Todd. In martie 2004, UE a amendat compania Microsoft cu suma-record de 497 de milioane de euro si i-a cerut sa-si modifice modul de derulare a afacerilor. "Comisia se asteapta la masuri concrete in urmatoarele saptamani, iar Microsoft este complet angajata sa respecte decizia acesteia", a delcarat un purtator de cuvant al companiei.

CONDITII. Executivul european solicita Microsoft sa comercializeze sistemul de operare Windows fara sistemul Windows Media Player, astfel incat producatorii de computere sa poata cumpara programe alternative pentru muzica si filme de la companii precum RealNetworks sau Apple. De asemenea, compania trebuie sa faca schimb de informatii cu alti producatori de servere utilizate pentru imprimante, problema cunoscuta sub numele de interoperabilitate.

Jurnalul National