Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Microsoft si-a lansat proiectul bibliotecii digitale

Microsoft si-a lansat proiectul bibliotecii digitale
Inca un segment pe care Microsoft concureaza Google: biblioteca digitala. Cel mai mare producator de software din lume s-a apucat de scanat carti, pentru a realiza un proiect similar Google Print. Conform companiei lui Bill Gates, utilizatorii vor putea cauta fragmente de text si citate direct in paginile cartilor de la British Library si alte institutii majore de nivel mondial, printre care Universitatea din Toronto si cea din California.
"Ne-am concentrat pe ideea transformarii experientelor de acest tip in experiente la fel de naturale precum cititul unei carti", a declarat directorul de proiect Cliff Guren. Deocamdata serviciul a fost lansat in vesiunea Beta (pentru testare) si doar pentru utilizatorii din Statele Unite. Microsoft a semnat parteneriate pentru scanarea cartilor cu biblioteca publica din New York, precum si cu muzeul de medicina veterinara american.

Proiectul Googpe Print, lansat in 2004, a fost relansat in 2006. Desi s-a lovit de numeroase probleme, proiectul si-a propus sa continue scanarea tuturor materialelor disponibile la nivel mondial. Continutul digital va fi oferit pe toate canelele specifice Microsoft de la MSN si pina la Xbox Live sau Microsoft TV.

Bloombiz

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 899 ori