Microsoft: Seful Windows paraseste compania

Marti, 13 Noiembrie 2012, ora 08:43
1471 citiri
Microsoft: Seful Windows paraseste compania

Seful diviziei Windows, vicepresedintele Microsoft, Steven Sinofsky, si-a anuntat retragerea din post din motive personale, decizia sa intervenind la scurt timp dupa lansarea noului sistem de operare Windows 8, relateaza CBS.

"Am decis ca este timpul sa ma retrag de la indatoririle din cadrul Microsoft. Dupa 23 de ani de munca la produsele Microsoft, am decis sa parasesc compania pentru a cauta noi oportunitati,in baza experientei mele", a afirmat Steven Sinofsky, o figura controversata despre care se spune ca ar fi fost in disputa cu ceilalti top-manageri ai companiei, inclusiv cu directorul executiv al Microsoft, Steve Ballmer.

Potrivit acestuia, toate aceste zvonuri sunt fara fundament real. In comunicatul companiei se mentioneaza ca decizia lui Sinofsky a fost benevola.

In legatura cu demisia lui Sinofsky, directorul executiv al Microsoft a spus ca schimbarile din conducere sunt legate de intentia corporatiei de a realiza o mai buna integrare a grupurilor Microsoft pentru a scurta ciclul de dezvoltare de noi produse.

Dupa plecarea lui Sinofsky, responsabil de software si hardware pentru Windows va fi vicepresedintele corporatiei Julie Larson-Green. Vanzarile faimosului sistem de operare cad in responsabilitatea lui Tami Reller, care isi va pastra si functia de director financiar si director de marketing in divizia de dezvoltare a Windows.

Sinofsky, unul din veteranii Microfost, era vazut ca succesorul cel mai probabil al directorului executiv Steve Ballmer. El s-a alaturat companiei in 1989, ca dezvoltator de software.

Microsoft a inceput sa-si vanda versiunea finala a Windows 8 la sfarsitul lunii octombrie. Windows 8 este prima platforma software optimizata pentru PC si tablete. La patru zile de la lansare, Microsoft a vandut circa 4 milioane de aplicatii Windows 8 pentru "upgrade-ul" vechilor platforme.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#sef Windows Microsoft, #lansare windows 8, #sistem operare Windows 8 , #stiri Microsoft