Microsoft se concentreaza mai mult pe cloud computing si smartphone

Marti, 15 Mai 2012, ora 08:16
1379 citiri
Microsoft se concentreaza mai mult pe cloud computing si smartphone

Chiar daca gigantul Microsoft este cunoscut mai ales prin prisma sistemului de operare Windows, compania vrea sa se concentreze mai mult pe zona business si pe cea a dispozitivelor mobile.

Business24 a stat de vorba cu Michal Goliebievski, marketing manager Microsoft Romania, despre cloud computing, piata de software mobil, piraterie si modalitati prin care aceasta poate fi combatuta.

Mizati pe succesul cloud computing pe piata din Romania?

Serviciile de cloud-computing reprezinta una dintre principalele noastre strategii, la nivel de grup, iar in Romania este unul dintre produsele in care investim mult. In orice caz, pe piata romaneasca inca ne aflam la stadiul de dezvoltare, inca trebuie sa-i invatam pe clientii nostri cum sa utilizeze serviciile cloud si cum sa-si construiasca afacerea in jurul acestuia.

Ne asumam acest rol de invatator, mai ales in domeniul educational, in zona intreprinderilor mici si mijlocii si al clientilor corporate.

Asa ca, pe zona de cloud computing vom continua in urmatoarea perioada cu lansari de noi produse si servicii. Cred ca avem cea mai larga paleta de oferte in aceasta zona, iar clientii nostri au de ales intre serviciile cloud computing sau cele clasice.

Cum arata un client de servicii cloud computing?

Avem clienti din absolut toate zonele, de la companii mici, cu cel mult 10 angajati, dar si companii de medii sau mari, care isi construiesc infrastructura necesara pentru implementarea solutiilor cloud computing de la noi. De asemenea, lucram si cu marile corporatii, iar aici vorbim de sute de utilizatori cu care negociem implementarea solutiilor noastre. Revin asupra zonei educationale, pentru ca ne vom axa pe livrarea de solutii colud catre studenti si alti oameni conectati la aceasta ramura.

Ce ne puteti spune despre fenomenul pirateriei din Romania?

Pe baza datelor de la Business Software Alliance (BSA), rata pirateriei la programele software de business in Romania este de aproape 64%, nivel destul de ridicat in comparatie cu alte state din Europa. Desigur, efectele pirateriei au un impact direct in economia Romaniei.

La cat se ridica pierderile Microsoft Romania de pe urma activitatilor de piraterie?

Din pacate nu avem disponibila o suma exacta pentru Microsoft Romania, pentru ca studiul BSA este facut pe intreaga piata romaneasaca.

Care este strategia Microsoft pe piata de programe software dedicate dispozitivelor mobile?

Piata de dispozitive mobile reprezinta o zona in care ne straduim sa oferim utilizatorului aceeasi experienta, indiferent de dispozitivul pe care il utilizeaza.

Parteneriatul pe care l-am semnat recent cu Nokia ne ajuta sa oferim ultimele produse si pe piata romaneasca, nu mai devreme de luna trecuta am lansat in Romania seria de terminale Nokia Lumia.

Este o zona pe care dorim s-o dezvoltam pe viitor, motiv pentru care vom avea parteneriate strategice cu mai multi producatori de dispozitive mobile, pentru a satisface nevoile personale si de business ale consumatorilor.

Se va axa Microsoft doar pe dezvoltarea celor doua platforme mobile, Windos Mobile si Windows Phone?

Anul acesta vom lansa cateva noi produse, multe dintre ele in versiuni mult schimbate, incepand de la sisteme de operare si pana la aplicatii business pentru servere. Deci, vor avea loc multe schimbari, insa, in continuare solutiile noastre vor fi interconectate intre ele, cu scopul de a oferi o crestere a productivitatii clientului, dar si pentru implementarea de solutii cloud computing.

Care este principala sursa de venit pentru Microsoft Romania la nivelul anului 2012?

In continuare, cea mai mare parte a veniturilor le obtinem din comercializarea de programe software pentru calculatoarele desktop, Windows si Office fiind cele mai vandute. De asemenea, am inregistrat o crestere mai rapida decat restul pietei pe sectorul serverelor, iar noile servicii, precum cloud computing, vor conta tot mai mult in cifra noastra de afaceri.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Romania, printre campioanele Europei la deficit guvernamental
Romania, printre campioanele Europei la deficit guvernamental
Deficitul guvernamental în Uniunea Europeană a crescut uşor anul trecut, de la 3,4% din PIB în 2022, până la 3,5% din PIB în 2023. România, in schimb, se numără printre ţările membre in...
Criza mondială lovește cu putere toate țările. Pierderi colosale de 38.000 de miliarde de dolari: Care este cauza
Criza mondială lovește cu putere toate țările. Pierderi colosale de 38.000 de miliarde de dolari: Care este cauza
Cercetătorii de la Potsdam Institute for Climate Impact Research (PIK) au spus în noul studiu publicat în prestigioasa revistă Nature că scăderea economică a fost în mare parte blocată...
#microsoft romania, #microsoft sofware companii, #windows phone, #windows mobile 7, #windows 8 venituri , #stiri Microsoft