Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Microsoft Romania lanseaza programul Vista pentru companii

Microsoft Romania lanseaza programul Vista pentru companii
Sistemul de operare Windows Vista si editia 2007 a programelor Office sunt disponibile si pentru mediul de afaceri din Romania, a anuntat, luni, Ovidiu Artopolescu, directorul general al Microsoft Romania."Noile produse Microsoft constituie un nou mod de lucru cu calculatorul si nu sunt doar o imbunatatire a vechilor sisteme de operare sau programe de birou, Office", a precizat Artopolescu.
Noul sistem de operare va reduce timpul efectiv de lucru cu cel putin 30% prin micsorarea perioadelor de cautare a informatiei, considera directorul general Microsoft. Obiectivul major il constituie asigurarea unei securitati mult mai ridicate a tuturor operatiunilor desfasurate pe computer.

Sistemul de operare Vista si noul Office sunt disponibile numai in limba engleza, urmand ca versiunile in limba romana sa apara la inceputul anului urmator.

"Acesta este cel mai important moment pentru Microsoft Romania din ultima decada si un moment foarte important pentru industria locala de software. La nivel mondial, ne asteptam ca peste 200 de milioane de utilizatori sa foloseasca unul dintre noile produse, pana la sfarsitul anului 2007", a adaugat Artopulescu.

Utilizatorii indinviduali vor avea de asteptat pana pe data de 30 ianuarie 2007 cand se va lansa si "Home Edition". Noile versiuni ale Windows si Office sunt extrem de importante pentru gigantul IT american, dat fiind faptul ca, in versiunile lor actuale, cele doua produse reprezinta 90% din castigurile companiei si peste doua treimi din vanzarile sale. Totodata, pentru prima data in istoria sa, Microsoft lanseaza atat Windows cat si Office in aceeasi zi. Peste 90% din cele aproximativ 900 de milioane de computere din lume folosesc sistemul de operare Windows.

Singurul concurent serios al sistemului de operare Windows este asa-zisul sistem "liber", cu codul sursa deschis, precum Linux, si care se distribuie gratuit. Cu toate acestea, in urma cu o luna, Microsoft a lansat o versiune primara a aplicatiei Windows, programul Office, in parteneriat cu grupul Novell, cel mai mare distribuitor de sisteme de operare "libere" Linux.

Bloombiz
(Sursa: NewsIn)

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 633 ori