Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Microsoft reia incearcarile de a obtine standardizarea formatului Open XML

Microsoft reia incearcarile de a obtine standardizarea formatului Open XML
Microsoft Corp. a pledat din nou luni pentru transformarea documentelor in format Office Open XML intr-un standard international, in cadrul unei intruniri Organizatiei Internationale pentru Standardizare, cu delegati din 37 de tari, relateaza Reuters.Intrunirea de aceasta saptamana a Organizatiei Internationale pentru Standardizare are scopul de a ajunge la un consens, dupa ce un vot preliminar de acum 6 luni nu a dus la incheierea unui acord.


In timpul discutiilor nu se va organiza un scrutin, insa cei 87 de membri ISO care au votat si inainte vor avea la dispozitie pana la 29 martie sa isi hotarasca pozitiile si sa acorde celui mai mare producator de software din lume o a doua sansa de a obtine majoritatea de doua treimi necesara."Membrii ISO care au votat proiectul de lege in septembrie vor avea la dispozitie 30 de zile pentru a-si schimba votul, in cazul in care doresc acest lucru", a declarat un purtator de cuvant al agentiei, Roger Frost.Microsoft a obtinut numai 53% dintre voturi in favoare in septembrie.Cei care se opun formatului Open XML, formatul standard in care sunt salvate documentele realizate in Microsoft Office 2007, sustin ca nu este necesar un format concurent pentru Open Document Format (ODF), care este deja standardul international.Acestia sustin ca cele 6.000 de pagini de cod care intra in componenta produsului Microsoft, fata de cele 860 de pagini ale ODF, fac produsul foarte complicat si imposibil de tradus. Open Office utilizeaza formatul ODF, care este sustinut de International Business Machines Corp (IBM) si Sun Microsystems Inc.Insa Microsoft si alti sustinatori considera ca standardele multiple sunt normale in industria de software si in alte sectoare si ca existenta concurentei va duce la perfectionarea produselor. Microsoft a subliniat ca produsul are mai multe specificatii si ca este mai util decat ODF.Standardizarea Open XML ar permite altor companii sa creeze produse care sa utilizeze acest format si ar facilita schimbul de fisiere intre diferite tipuri de software.Microsoft a colaborat cu Novell pentru a dezvolta o functie pentru conversia formatului Open XML la ODF si invers, desi criticii considera ca o conversie totala nu va fi posibila, din cauza complexitatii produsului Microsoft.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 927 ori