Microsoft promite servicii complete de navigare pe Internet pentru telefoane mobile

Miercuri, 02 Aprilie 2008, ora 09:45
1223 citiri
Microsoft promite servicii complete de navigare pe Internet pentru telefoane mobile

Microsoft Corp a anuntat ca va oferi servicii complete de navigare pe Internet pentru telefoane mobile in acest an, urmand modelul produsului iPhone lansat de Apple, foarte apreciat pentru modul de afisare al paginilor de Internet, similar cu cel al unui computer, informeaza Reuters.Microsoft a anuntat in cadrul CTIA, targul anual de telefonie mobila din Statele Unite, ca va oferi programul Internet Explorer Mobile producatorilor de telefoane mobile in cel de-al treilea trimestru, urmand ca primele telefoane sa fie scoase spre vanzare inainte de sfarsitul anului.


Microsoft a castigat teren cu sistemul sau de operare pentru telefoanele inteligente, care au aplicatii asemanatoare cu cele ale unui calculator, cum ar fi e-mail-ul, dar se confrunta cu o competitie dura, din partea unor companii precum Apple, Research In Motion - producatorul Blackberry - sau Palm Inc.


Inainte de lansarea iPhone in iunie 2007, odata cu un telefon, player si sistem de navigare, telefoanele mobile afisau doar versiuni simplificate ale paginilor de internet, pentru ca erau mai usor de vizualizat pe ecrane de dimensiuni reduse. Paginile de Internet complete, cu o grafica foarte complexa, cer un timp indelungat pentru descarcare si erau de obicei greu de citit.


Microsoft a anuntat si lansarea unei noi versiuni a sistemului de operare pentru telefoane mobile, Windows Mobile 6.1, care va facilita procesul de navigare a utilizatorilor prin meniul de aplicatii al telefoanelor.


Compania asteapta ca vanzarile de licente pentru sistemul de operare pentru telefoane mobile sa creasca mai rapid decat piata de telefoane inteligente in urmatorii ani. Microsoft estimeaza ca volumul pietei sa creasca de patru ori in urmatorii 3-4 ani, pana la aproximativ 400 milioane aparate.