Microsoft promite Office gratis pentru a contracara Google

Marti, 14 Iulie 2009, ora 12:05
2262 citiri
Microsoft promite Office gratis pentru a contracara Google

Unul dintre cele mai importante pachete software ale gigantului american Microsoft, Office, care include Word, PowerPoint si Excel, va fi disponibil gratuit online incepand de anul viitor promite cel mai pare producator de soft din lume, intr-un moment in care pierdere teren pe toate celelalte domenii in fata rivalului Google.

Google Docs, care este oferit gratuit de cel mai iubit motor de cautare din lume, a adunat tot mai multi utilizatori mai ales din cauza faptului ca este gratuit.

Aplicatii similare sunt oferite de Sun Microsystems (OpenOffice), dar si IBM si alte companii rivale.

Microsoft cere sume mergand de la 150 la 700 de dolari pentru licentele software Office. Dar noul produs, spre deosebire de Windows 7, va fi disponibil online.

Office 2010 va fi gratis pentru utilizatorii care prefera Internetul promite Microsoft.

Povestea este lunga, Microsoft atacand Google pe cautare, iar gigantul online lansad apoi unelte software de tipul Docs care concurau Microsoft.

Apoi Microsoft a lansat Windows Mobile, iar Google a lansat sistemul de operare pentru telefoane Android. 

Microsoft a reusit recent sa ridice prima problema pentru Google, lansand motorul de cautare Bing, care este foarte aproape sa depaseasca Yahoo Search si sa concureze direct cu liderul industriei.

Apoi Google a anuntat ca pregateste un sistem de operare pentru computere care sa rivalizeze cu Windows.

Probabil incurajat de rezultatele Bing, Microsoft merge pe ideea oferirii Office gratis pentru a contracara pierderea de clienti spre sistemele gratuite online. Compania are multe proiecte online si le-ar putea promova combinat.

Ba chiar exista planul de viitor de a oferi servicii cloud computing care sa includa chiar un sistem de operare virtualizat.

Office 2010 va oferi acces pe Internet la un procesor Word, la o aplicatie pentru prezentari grafice si tabele pentru calcule care sa arate in browser asa cum arata acum aplicatiile care se instaleaza pe calculator.

Divizia Office adusese pentru Microsoft incasari de 14,3 miliarde de dolari si profit de 9,3 miliarde de dolari pentru primele trei trimestre din anul fiscal curent. Este un produs competitiv unde Microsoft are o istorie foarte lunga.

Analistii nu vad deocamdata cu ochi bun miscarea gigantului software.

Posibil ca Microsoft sa castige cateva milioane de utilizatori web daca toti clientii Office ar migra pe versiunea oferita pe Internet.

Exista posibilitatea ca versiunile pentru companii sa ramana in continuare pe bani, aducand un venit companiei. Corporatiile au nevoie de mai multa securitate, stabilitate si posibiliatea de a adapta aplicatiile la propriile cerinte.

Companiile ar putea folosi gratis versiunile online daca platesc licenta de server si instaleaza pe propriile servere aplicatia.

#office, #google, #microsoft, #soft , #stiri Microsoft