Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Microsoft: plus 11% si la incasari si la profit

Microsoft: plus 11% si la incasari si la profit

Microsoft, cel mai mare producator mondial de software, a anuntat o crestere de 11 procente a profitului net aferent primului trimestru din anul fiscal 2006-2007, la 3,48 miliarde dolari, crestere alimentata de avansul vanzarilor de software destinat platformelor pentru baze de date si de departamentul de jocuri video.Vanzarile companiei americane au crescut in aceeasi perioada cu 11%, la 10,8 miliarde dolari. Remarcabile sunt rezultatele diviziei de servere si solutii corporate, care a raportat o crestere de 30% fata de anul anteriori, sustinuta in special de SQL Server.

De asemenea, Microsoft a vandut sase milioane console pentru jocuri video de tip Xbox 360 de la lansarea din luna noiembrie a anului trecut, iar pierderile diviziei Entertainment & Devices au scazut de la 173 milioane dolari, in perioada iulie-septembrie 2005, la 96 milioane dolari anul acesta.

Un oficial al companiei a declarat ca Microsoft si-ar putea indeplini obiectivul de vanzare a zece milioane de unitati pana la finele anului 2006. Microsoft si-a revizuit in crestere estimarile privind vanzarile aferente intregului an fiscal, care vor fi sustinute partial de lansarea unui nou pachet de aplicatii Office si a sistemului de operare Windows Vista.

Compania americana estimeaza ca vanzarile corespunzatoare intregului an se vor plasa in intervalul 50 miliarde dolari - 50,9 miliarde dolari.

Cotatia actiunilor Microsoft, care a crescut cu 25% dupa luna iunie, reflecta optimismul manifestat de investitori in legatura cu noile produse Microsoft. Dupa incheierea sedintei bursiere, titlurile Microsoft au crescut la 28,5 dolari, in conditiile in care au incheiat sedinta de tranzactionare de la Nasdaq la 28,35 dolari.

Microsoft va lansa, cel mai probabil, Windows Vista si Office 2007 pentru clientii corporatisti in trimestrul in curs, in timp ce consumatorii individuali vor avea acces la aceste produse de la inceputul anului viitor. Cele doua linii de produse asigura peste jumatate din veniturile Microsoft si acopera in proportie de aproape 100% castigul grupului.

Bloombiz

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 970 ori