Microsoft, pe locul doi in topul celor mai mari companii listate la bursa

Duminica, 16 Noiembrie 2014, ora 16:25
1921 citiri
Microsoft, pe locul doi in topul celor mai mari companii listate la bursa
Foto: Politico

Microsoft a devenit a doua mare companie din lume dupa valoarea de piata, cu o capitalizare de peste 410 de miliarde de dolari, depasind Exxon Mobil, ale carei actiuni au scazut pe fondul ingrijorarilor legate de pretul petrolului, in timp ce Apple ramane lider la o distanta importanta.

Titlurile Microsoft au continuat avansul inceput in luna octombrie, in urma publicarii rezultatelor financiare pozitive din perioada iulie-septembrie, pretul pe unitate ajungand la 49,81 de dolari in sedinta de vineri, potrivit BBC citat de Mediafax.

Cu o capitalizare de 410,5 miliarde de dolari, Microsoft a trecut pe locul doi in clasamentul celor mai mari companii listate, devansand Exxon, una dintre cele mai importante companii din domeniul energiei din lume.

Actiunile Exxon s-au tranzactionat la pretul de 94,9 dolari pe unitate in sedinta de vineri, ca urmare a scaderii constante a pretului barilului de petrol din ultimele saptamani. Astfel, capitalizarea de piata a Exxon s-a situat la 401,9 miliarde de dolari.

Saptamana trecuta, pretul petrolului Brent cu livrare in decembrie a scazut sub nivelul de 80 de dolari pe baril, la cel mai redus nivel atins in ultimii patru ani, din cauza semnelor ca Organizatia Tarilor Exportatoare de Petrol (OPEC) nu vrea sa reduca productia pentru a restrange oferta in exces.

De cealalta parte, investitorii s-au aratat multumiti de noua strategie a Microsoft adoptata de Satya Nadella, care a preluat conducerea companiei in luna februarie a acestui an. Nadella a pus accentul pe dezvoltarea serviciilor cloud si a echipamentelor mobile, ceea ce a contribuit la cresterea cu 25% a veniturilor in intervalul iulie-septembrie din acest an, la 23,2 miliarde de dolari, fata de aceeasi perioada din 2013, peste asteptarile analistilor.

In aceste conditii, actiunile Microsoft au urcat cu peste 30% anul acesta comparativ cu 2013.

Cu toate acestea, Apple isi mentine pozitia de lider, la o distanta mare fata de competitorii sai. In prezent, capitalizarea de piata a Apple se ridica la 667,9 miliarde de dolari.

Aparate de îngrijire personală utile pentru domni: iată ce să nu îți lipsească
Aparate de îngrijire personală utile pentru domni: iată ce să nu îți lipsească
Îngrijirea personală este un subiect ce ar trebui să privească orice persoană. De multe ori, este asociată doar cu doamnele și domnișoarele, însă și bărbații au la fel de mare nevoie...
3 provocări pentru cultivatorii de triticale și cum le faci față cu ajutorul tehnologiilor moderne, în noul sezon
3 provocări pentru cultivatorii de triticale și cum le faci față cu ajutorul tehnologiilor moderne, în noul sezon
Obținerea unei culturi sustenabile, cu randament ridicat, este un proces provocator din cauza diverșilor factori care pot influența triticalele: condițiile meteo și de sol, dezvoltarea...
#Microsoft listare bursa, #top companii Bursa , #stiri Microsoft