Microsoft pastreaza informatii despre utilizatorii Bing timp de sase luni

Joi, 21 Ianuarie 2010, ora 10:07
1719 citiri
Microsoft pastreaza informatii despre utilizatorii Bing timp de sase luni

Microsoft a anuntat ca va pastra timp de sase luni informatii despre utilizatorii motorului de cautare Bing, perioada fiind redusa de la 18 luni in urma unei cereri a Uniunii Europene.

Dupa expirarea celor sase luni, Microsoft sustine ca va sterge orice fel de date despre cei care au folosit Bing, in speranta ca asta va face ca motorul lor de cautare sa fie mai atragator decat Google, transmite Associated Press.

Motorul de cautare al Microsoft detine 2% din piata europeana, cu mult sub rivalul Google care are 80%.

Google spune, insa, ca datele obtinute in urma utilizarii motorului de cautare sunt importante pentru a imbunatati procesarea rezultatelor pe care le ofera.

De asemenea, compania precizeaza ca datele sunt facute anonime dupa noua luni, iar informatiile pe care le pastreaza pot fi vazute sau controlate de alte persoane.

Yahoo sterge IP-urile si alte informatii despre utilizatori dupa 90 de zile, dar le pastreaza pe cele necesare luptei anti-frauda, securizarii sistemelor sau cele cerute de lege.

Oficialii UE au pus la indoiala necesitatea pastrarii acestor informatii si au cerut un termen limita de sase luni.

Anuntul Microsoft vine la cateva zile dupa ce guvernul german a lansat un avertisment cu privire la securitatea browser-ului Internet Explorer. 

#microsoft, # informatii, # utilizatori, # bing , #stiri Microsoft