Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Microsoft ofera o mana de ajutor pentru Firefox

Microsoft ofera o mana de ajutor pentru Firefox
Mozilla a acceptat oferta Microsoft privind colaborarea in vederea asigurarii interoperabilitatii dintre browserul open-source si sistemul de operare de urmatoare generatie Windows Vista.Oferta Microsoft a fost lansata sambata, cand Sam Ramji, directorul laboratorului open-source al companiei a postat o scrisoare deschisa pe un blog utilizat de dezvoltatorii Mozilla. Microsoft s-a oferit sa deschida un nou centru open-source la sediul sau din Redmond, destinat dezvoltatorilor Mozilla, unde acestia se vor putea intalni cu angajatii Microsoft. Oferta se refera si la colaborarea pentru dezvoltarea clientului de e-mail Thunderbird.
"Da, suntem in mod clar interesati de aceasta oferta de colaborare", a declarat Mike Beltzner, purtator de cuvant al Mozilla.

Beltzner a precizat insa ca Mozilla "a efectuat deja teste pe Vista" cu Firefox si Thunderbird si ca "s-a asigurat ca poate beneficia de noua infrastructura Default Program".

Default Program este o noua caracteristica pe care Microsoft a adaugat-o la Vista pentru a evita problema diferitelor aplicatii care preiau controlul una de la alta asupra unor functii comune, precum rularea fisierelor multimedia sau navigarea pe Internet. In loc sa lase aplicatiile sa se lupte intre ele, Default Program le va oferi utilizatorilor o singura interfata unde pot selecta aplicatiile pentru diferitele functii.

Atat Microsoft, cat si Mozilla par sa-si doreasca sa aboleasca ideea conform careia ar fi dusmani, cand vine vorba de open-source. Decizia recenta a Microsoft de a sprijini Mozilla si browserul sau, in ciuda faptului ca Firefox este principalul competitor la adresa Internet Explorer, pare sa fie parte a unui nou trend al companiei.

Realitatea TV

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 932 ori