Microsoft nu renunta la Internet Explorer in Europa

Luni, 03 August 2009, ora 10:27
1432 citiri
Microsoft nu renunta la Internet Explorer in Europa

Sistemul de operare Windows 7 va include Internet Explorer si in Europa. Microsoft anunta in urma cu cateva luni ca noua versiune de Windows nu va mai avea si Internet Explorer pentru a evita acuzatiile aduse de Comisia Europeana in domeniul concurentei.

Microsoft precizeaza, insa, ca utilizatorii vor avea posibilitatea sa aleaga daca instaleaza sau nu browserul de Internet, transmite AFP.

Cei care vor cumpara un computer cu sistemul de operare gata instalat vor fi intrebati ce browser prefera cand se vor conecta prima oara la Internet.

Comisia Europeana si producatorii de calculatoare sunt incantati de solutie, a precizat Microsoft. Windows 7 urmeaza sa fie lansat in luna octombrie.

Decizia Microsoft vine dupa ce, in ultimii 13 ani, a primit amenzi de 1,6 miliarde de euro din partea autoritatilor comunitare. Compania americana a fost acuzata ca face abuz de pozitie dominanta si actioneaza impotriva concurentei.

Rivalii Microsoft spun ca includerea browser-ului in sistemul de operare Windows nu mai ofera clientilor posibilitatea de a alege.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#europa, #explorer, #internet, #it, #microsoft, #pc , #stiri Microsoft