Microsoft: micii producatori ar putea oferi Windows 7 mai devreme

Luni, 28 Septembrie 2009, ora 10:20
1744 citiri
Microsoft: micii producatori ar putea oferi Windows 7 mai devreme

Cel mai mare producator de software din lume, Microsoft, care vrea sa faca o lansare fara precedent pentru Windows 7, a anuntat ca micii producatori de sisteme vor putea vinde computere cu noul sistem de operare inainte de data oficiala de lansare, respectiv 22 octombrie 2009, conform declaratiilor unor firme citate de presa americana.

Unul dintre producatori, Puget Systems din Statele Unite, sustine ca are aprobarea Microsoft sa lanseze primele sisteme Windows 7 incepand din 13 octombrie.

Daca aceasta decizie este reala, marii jucatori din IT ar putea solicita si ei o devansare a datei limita de lansare a noii generatii de echipamente, spun analistii industriei.

Presedintele Puget Systems, Jon Bach, a mai precizat ca firma sa vinde doar sisteme “la cerere”, nu are oferte de sisteme standard.

Microsoft va lansa oficial in toata lumea noul sistem de operare Windows 7 pe  22 octombrie, cu o serie de evenimente speciale, iar marii jucatori precum HP, Dell sau Acer vor lansa primele PC-uri, mai ales laptopuri si netbook-uri pe baza noii platforme software.

“Varianta Windows pentru producatorii de sisteme (OEM) ajunge la producatori pe 12 octombrie, iar noi putem vinde sisteme echipate astfel de pe 13 octobrie”, a spus oficialul citat.

Intrebarea este daca si producatorii locali din Romania vor putea face acelasi lucru, cu noua zile inainte de lansarea oficiala.

Producatorul a mai precizat ca exista destui clienti pentru Windows 7 dupa ce sistemul de operare al Microsoft a fost laudat pentru viteza si stabilitate.

“Ofertele pentru OEM au fost totdeauna mai flexibile decat cele pentru marii producatori de sistepe PC”, a apreciat un oficial din industriei.

In acest moment majoritatea utilizatorilor de computere folosesc in continuare Windows XP, care si-a atins maximumul vietii comerciale si beneficiaza in continuare de suport tehnic doar pentru sisteme netbook.

Multi clienti corporate si o parte din cei care au vanat oferte in retail au acum Windows Vista, promovat mai ales pentru securitate, dar despre care se stie ca este extem de greoi si se blocheaza.

De cand au aparut primele versiuni de beta, Windows 7 a fost laudat peste tot in lume.

Pe un sistem din 2005, instalarea lui a durat 20 de minute, iar computerul a putut fi utilizat la maximum din nou. Asa ca nu este de mirare ca sunt utilizatori interesati de noul sistem de operare.

Windows 7 RTM (release to manufacturing) a fost disponibil unor testeri de mai multa vreme, fiind discutii pe aceasta tema pe mai multe bloguri de tehnologie din Statele Unite.

Deocamdata sistemul de operare nu vine cu binecunoscutele product key pentru activare, acestea vor fi transmise producatorilor pe 12 octombrie.

Oficial, Microsoft nu a confirmat si nici nu a dezminit afirmatiile producatorului de computere. Exista posibilitatea sa fie un asalt de marketing, ramane de vazut daca micii integratori de sisteme vor avea intaietate in politicile Microsoft.

#microsoft, #windows, #software , #stiri Microsoft