Microsoft limiteaza update-urile pentru a stopa pirateria

Miercuri, 27 Iulie 2005, ora 01:41
944 citiri

Microsoft isi intensifica campania de lupta impotriva pirateriei, dand publicitatii un program de verificare a autenticitatii sistemului de operare, conform cotidianului A"Seattle Post-IntelligencerA".

Procesul de autentificare a licentei pentru utilizatorii care faceau update-uri a fost pana acum o optiune voluntara. Pentru a putea face update-uri online, utilizatorii de sisteme Windows vor trebui sa arate ca folosesc o copie autentica de sistem de operare. Utilizatorii serviciilor Microsoft Update si Windows Update nu vor mai putea sa descarce software-uri aditionale, inclusiv program de securitate, pana trec printr-un proces de validare online a licentei.

Alt program care nu va mai fi disponibil gratuit este Windows AntiSpyware, in ciuda declaratiei lui Bill Gates ca aceste servicii A"trebuie sa fie la dispozitia oricui pentru a proteja fiecare sistemA".

Programul, cunoscut sub numele de Windows Genuine Advantage, a fost testat timp de zece luni. Microsoft a precizat ca prin procesul de autentificare nu se colecteaza informatii despre identitatea utilizatorului.

Un studiu realizat de Business Software Alliance arata ca 35% din programele computerelor sunt piratate. Ca parte din program, Microsoft ofera persoanelor care isi valideaza copiile Windows programe aditionale in valoare de 450$. De asemenea, utilizatorilor care au sisteme de operare contrafacute sau piratate li se da posibilitatea de a achizitiona copii autentice pentru mai putin de jumatate din pret.

Averea

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...