Microsoft lanseaza prima emisiune de obligatiuni

Marti, 12 Mai 2009, ora 09:20
1587 citiri
Microsoft lanseaza prima emisiune de obligatiuni

Microsoft a anuntat, luni, ca va recurge, pentru prima data in istoria grupului, la o emisiune de obligatiuni, pentru a finanta un program in valoare de 40 de miliarde de dolari destinat rascumpararii de actiuni proprii, transmite Bloomberg.

Producatorul american de software intentioneaza sa vanda obligatiuni cu maturitate de 5, 10 si 30 de ani, respectiv o valoare minima de cel putin 500 de milioane de dolari, potrivit unei surse apropiate situatiei, informeaza Mediafax.

Microsoft a primit in toamna anului trecut, cand si-a anuntat intentia de a accesa pietele financiare, calificativul maxim "AAA" din partea agentiilor de rating Standard & Poor's si Moody's.

Grupul a vehiculat prima data ideea atragerii de fonduri de pe pietele financiare internationale in februarie anul trecut, ca urmare a discutiilor de preluare a companiei Yahoo! pentru 44,6 miliarde de dolari.

Conducerea Yahoo! a respins oferta chiar si dupa ce a fost majorata la 47,5 miliarde de dolari.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Actualizarea care poate strica display-ul dispozitivele Galaxy. Răspunsul oferit de Samsung
Actualizarea care poate strica display-ul dispozitivele Galaxy. Răspunsul oferit de Samsung
În ultima perioadă, un număr ridicat de utilizatori Samsung a raportat apariția unor linii verzi pe ecranul telefoanelor lor, fenomen care pare să fi reapărut după o actualizare recentă de...
#Microsoft, #obligatiuni, #istorie, #software, #agentii , #stiri Microsoft