Microsoft lanseaza noi smartphone-uri

Marti, 12 Octombrie 2010, ora 10:00
1520 citiri
Microsoft lanseaza noi smartphone-uri

Grupul american Microsoft a lansat, luni, noua modele de smartphone-uri care folosesc sisteme de operare Windows, in incercarea de a recastiga din cota de piata pierduta in favoarea Apple si Google, transmite Reuters.

Microsoft, cel mai mare producator de software la nivel mondial, spera ca noile smartphone-uri, care vor fi produse de Samsung, LG, HTC si Dell, vor oferi o pozitie solida grupului pe piata telefoniei mobile.

Terminalele, care vor fi disponibile intr-o prima faza in reteaua din SUA a AT&T, seamana ca aspect cu iPhone-urile produse de Apple, beneficiind de ecrane in culori vii, acces rapid pentru email, internet, muzica si alte aplicatii.

Unii analisti considera ca aceste modele reprezinta ultima sansa a Microsoft de a-si prinde din urma rivalii pe piata smartphone-urilor. 

Telefoanele urmeaza sa fie disponibile in pana la 60 de retele de telecomunicatii din maxim 30 de tari, a afirmat directorul general al Microsoft, Steve Ballmer.

Primul smartphone va fi distribuit de AT&T incepand din 8 noiembrie si va costa 200 de dolari, a anuntat seful diviziei pentru piete de consum si retele mobile de la AT&T, Ralph de la Vega. 

Microsoft are o cota de piata de 5% pe segmentul smartphone-urilor, potrivit firmei de cercetare Gartner, comparativ cu 9% in urma cu un an. Sistemele Android produse de Google controleaza 17% din piata, fata de numai 2% in 2009.

Gartner estimeaza o crestere rapida a vanzarilor pe piata de profil in acest an, respectiv de 56%, la 270 de milioane de unitati. In comparatie, piata PC-urilor ar urma sa urce cu 19%, la 368 de milioane de unitati.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Când se va lansa primul iPhone cu chipset pe 2nm
Când se va lansa primul iPhone cu chipset pe 2nm
Apple întâmpină întârzieri în implementarea tehnologiei de fabricație pe 2nm pentru cipurile sale. Astfel, cel mai probabil inovația nu va fi disponibilă pentru seria iPhone 17,...
Apple se confruntă cu un nou proces judiciar. Care este motivul
Apple se confruntă cu un nou proces judiciar. Care este motivul
Apple se confruntă cu un nou proces judiciar, de această dată în Regatul Unit, unde un grup de aproximativ 1500 de dezvoltatori de aplicații a intentat o acțiune în instanță împotriva...
#microsoft, #smartphone, #apple, #google , #stiri Microsoft