Microsoft isi face motor de cautare

Vineri, 09 Mai 2008, ora 18:12
1400 citiri
Microsoft isi face motor de cautare

Microsoft se va concentra pe dezvoltarea propriei sale divizii de motoare de cautare pe Internet si publicitate online, a declarat vineri presedintele Bill Gates, dupa ce saptamana trecuta gigantul IT&C a retras oferta de preluare a companiei Yahoo, transmite AP.

Microsoft nu a prezentat o strategie alternativa pentru a concura cu Google, rivalul sau in domeniul Internetului, dupa retragerea ofertei de 47,5 miliarde de dolari (30,7 miliarde de euro) pentru preluarea Yahoo.

'Am simtit intotdeauna ca ne putem descurca foarte bine prin fortele proprii si aceasta este directia pe care ne concentram' a explicat Bill Gates. El sustine ca Microsoft ia in considerare alte achizitii dar a refuzat sa nominalizeze posibile companii care ar putea fi preluate, de exemplu site-ul Facebook, unde gigantul american detine deja 1,6 procente.

Microsoft a dezvoltat propria platforma de cautare si a cumparat compania de publicitate online Quantive, pentru 6 miliarde de dolari (3,9 miliarde de euro). Cu toate acestea operatiile online din Statele Unite ale Microsoft inregistreaza pierderi.

Compania condusa de Bill Gates detine 10 procente din portalurile de cautare pe Internet din Statele Unite, comparativ cu 58 de procente detinute de Google si 22 de procente ale Yahoo.