Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Microsoft: In doi ani s-a dublat pirateria software

Microsoft: In doi ani s-a dublat pirateria software

Corporatia Microsoft a anuntat ca in ultimii doi ani s-a dublat numarul calculatoarelor pe care ruleaza programe piratate, fapt ce reprezinta o amenintare la adresa securitatii datelor de pe aceste computere pentru ca o mare parte din programele piratate contin virusi informatici.

"Se dovedeste ca piratii software dispun de veritabile coduri informatice", sustine David Finn, directorul departamentului de lupta impotriva pirateriei de la Microsoft, citat de AFP.

"Ce-i poate impiedica pe piratii care modifica programe de calculator sa adauge cateva linii de cod in structura acestora, compromitand astfel securitatea calculatoarelor dumneavoastra, transformandu-va intr-o victima careia i-au fost sustrase datele personale?", mai adauga el.

In ceea ce-i priveste pe piratii informatici, "nu mai este vorba despre cineva din clasa medie care face o copie dupa un disc de instalare. Piratarea programelor de calculator a devenit mult mai sofisticata, existand infractori seriosi care se ocupa acum de aceasta activitate", a mai adaugat el.Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1398 ori