Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Microsoft este in 2008 cel mai mare investitor din lume in cercetare ?i dezvoltare

Microsoft este in 2008 cel mai mare investitor din lume in cercetare ?i dezvoltare

Microsoft este in acest an cel mai mare investitor din lume in cercetare si dezvoltare, cu cheltuieli de 5,58 miliarde de euro, fiind urmat de companiile americane General Motors si Pfizer, potrivit un raport anual al Comisiei Europene (CE).Microsoft a preluat pozitia de lider de la Pfizer, companie care se plaseaza in 2008 pe locul trei la nivel mondial, cheltuind pentru cercetare si dezvoltare 5,53 miliarde de euro.


Costurile suportate de producatorul farmaceutic s-au situat cu putin sub cele ale grupului american General Motors, respectiv de 5,54 miliarde de euro.


In topul primele zece companii care investesc sume mari in cercetare si dezvoltare se mai afla, in ordine, constructorul auto japonez Toyota, principalul producator de telefoane mobile din lume, Nokia, Johnson & Johnson, Ford Motors, compania farmaceutica elvetiana Roche, Volkswagen si Daimler.


Toate companiile incluse in top zece au suportat costuri situate in apropierea valorii de 5 miliarde de dolari.


Cinci din principalii zece investitori in cercetare si dezvoltare din lume sunt din SUA.


Distributia regionala a companiilor incluse in top 50 nu s-a schimbat, 18 grupuri fiind din Uniunea Europeana, 20 din Statele Unite si 9 din Japonia.


Raportul CE prezinta informatii despre 1.000 de companii europene si 1.000 de grupuri din afara blocului comunitar, care investesc sume mari in cercetare si dezvoltare.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1536 ori