Microsoft asigura suport pentru aplicatia care elimina malware din Windows XP pana in 2015

Marti, 21 Ianuarie 2014, ora 13:59
1360 citiri
Microsoft asigura suport pentru aplicatia care elimina malware din Windows XP pana in 2015

Microsoft va continua sa furnizeze actualizari pentru aplicatia Malicious Software Removal Tool inclusa in Windows XP pana la umatatea anului 2015, la peste un an dupa ce va stopa suportul acordat acestei versiuni a sistemului sau de operare.

"Vom continua sa asiguram sistemul de indepartare a aplicatiilor malware pentru Windows XP pana in 14 iulie 2015", declarat un purtator de cuvand al companiei, citat de Networkworld.

Microsoft actualizeaza lunar Malicious Software Removal Tool (MSRT), aplicatia avand ca tina familiile de malware, pe care compania le considera una dintre principalele amenintari informatice.

Actualizarea este distribuita clientilor prin serviciul Windows Update si prin Windows Server Update Service, cunoscuta sub denumirea de "Patch Tuesday". Clientii pot descarca singuri aceasta actualizare.

MSRT nu este un program antivirus, ci un utilitar conceput pentru eliminarea malware-ului deja instalat in sistemul de operare al PC-ului. Prima versiune a fost pusa in cisculatie in 2005.

Windows XP, inca instalat pe 29% dintre PC-uri

Conform datelor furnizate de compania de cercetare Net Applcations, Windows XP, considerat de multi ca fiind una dintre cele mai bune versiune ale sistemului de operare dezvoltat de Microsoft, este inca instalat pe 29% dintre PC-urilor utilizatorilor care se conecteaza la Internet.

La randul lor, cei de la Computerwolrd estimau ca cel putin 25% dintre PC-uri vor avea instalat acest sistem de operare la sfarsitul lunii aprilie, pondere care, conform prognozelor, va cobora la 20% pana la sfarsitul anului.

Microsoft a anunta ca va retrage, dupa 8 aprilie, suportul pentru Windows XP si Office 2003, ceea ce inseamna ca utilizatorii acestor doua produse nu vor mai primi update-uri de securitate si nu vor mai beneficia de avantajele suportului tehnic oferit de companie.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Windows XP, #actiualizare securitate, #securitate xp, #microsoft securitate , #stiri Microsoft