Microsoft arhiveaza fisele medicale ale utilizatorilor

Vineri, 05 Octombrie 2007, ora 10:13
1150 citiri
Microsoft arhiveaza fisele medicale ale utilizatorilor

Compania Microsoft a lansat un nou site care permite utilizatorilor sa depoziteze online fisele medicale proprii, implicandu-se astfel intr-un sector al ingrijirii sanatatii pe care se concentreaza si grupul Google Inc., precum si alti actori ai domeniului tehnologic, informeaza Reuters.

Acest site, denumit Health Vault, stocheaza gratuit informatii medicale intr-o baza de date encriptata, oferind clientului posibilitatea de a alege ce informatii se regasesc in aceste fise medicale si cine poate viziona aceste informatii.

Siteuleste lansat deocamdata doar pentru cetatenii Statelor Unite ale Americii si este dotat cu un motor de cautare, denumit Health Vault Search, prin care se vor putea efectua cautari in cadrul acestei baze de date pentru clientii care apeleaza din ce in ce mai mult la internet pentru a gasi informatii medicale.

Companiile specializate pe tehnologie si ingrijirea sanatatii au promis de mai multi ani sa revolutioneze industria prin reducerea cheltuielilor si oferirea unei modalitati mai facile de a pune in contact ofertantii de servicii medicale, companiile de asigurari si pacientii, sporinf siguranta din punct de vedere tehnologic.

Insa in lipsa unor standarde unanim acceptate si a unei dorinte de a trece catre modalitati de stocare a informatiilor in plan virtual, majoritatea cabinetelor medicale sunt pline de hartii, creand frustrari pentru pacienti.

Microsoft a anuntat intentia de a se implica in acest domeniu in cursul anului trecut, cand a achizitionat Azyxxi, un software creat de un spital pentru colectarea si prezentarea in timp real a informatiilor medicale ale unui pacient, provenite din mai multe surse.

In 2007, Microsoft a cumparat o companie ce dezvolta software destinat construirii de tehnologie pentru efectuare de cautari online de informatii medicale, relateaza Reuters.

Grupul Google intentioneaza de asemenea sa devina un jucator important pe piata informatiilor medicale, insa nu a prezentat inca planuri detaliate in acest sens.

Conform speculatiilor, Google ar putea crea un serviciu de informatii medicale ce va permite utilizatorilor Google sa creeze o baza de date pesonala in care sa stocheze date legate de starea sanatatii.

<b>Bloombiz</b>
(Sursa: <a href=http://www.newsin.ro/ target=_blank>NewsIn</a>)

<b>Bloombiz.ro Newsletter </b>

Aboneaza-te la <a href=http://newsletter.vodanet.ro/gateway/?a=YT1CbG9vbWJpel8xMiZiW109aW5mb2Jsb29tYml6XzE4 target=_blank>newsletter-ul infoBloombiz</a> ca sa primesti in fiecare dimineata, prin e-mail, ultimele informatii legate de companii, afaceri, economie, piata imobiliara, plasamente financiare, cariere si lifestyle.