Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Microsoft ar putea contracta primul imprumut din instoria companiei pentru preluarea Yahoo

Microsoft ar putea contracta primul imprumut din instoria companiei pentru preluarea Yahoo
Microsoft Corp a anuntat luni ca ar putea imprumuta fonduri pentru prima data in istoria companiei, pentru a finanta o parte din oferta nesolicitata de 44,6 miliarde dolari inaintata pentru preluarea Yahoo Inc, relateaza Reuters.

Microsoft a mai anuntat ca se asteapta ca membrii consiliului Yahoo sa accepte rapid oferta, insa compania Yahoo a estimat la sfarsitul saptamanii trecute ca "va dura destul de mult" sa cantareasca toate posibilitatile strategice, inclusiv cea de a ramane independenta.

O sursa familiara cu strategia companiei a declarat ca Yahoo ia in considerare o alianta cu Google Inc, pentru a para oferta Microsoft.

Directorul financiar Microsoft, Chris Liddell, a spus ca firma de software ar putea solicita un credit pentru a asigura lichiditatea necesara ofertei inaintate companiei Yahoo, care presupune 50% din plata in actiuni si 50% in lichiditate, in loc sa isi foloseasca intreaga rezerva de 21 miliarde dolari.

"Probabil ca vom face primul imprumut al companiei", a declarat Liddell in cadrul unei intruniri anuale cu analistii. "Va fi o combinatie intre lichiditatea de care dispunem deja si un credit".

Liddell a refuzat sa spuna daca Microsoft cumpara deja actiuni Yahoo de la bursa. De asemenea, nu a dat informatii legate de ce forma de credit va contracta Microsoft din piata de capital.

Microsoft a facut publica vineri oferta de a plati actionarilor Yahoo suma de 31 dolari/actiune sau 0,9509 actiuni Microsoft. Afacerea este menita sa creeze un concurent puternic pentru Google Inc, ce domina sectorul cautarii pe internet si al publicitatii online.

Analistii au sustinut decizia Microsoft de a contracta un credit.

Un analist din cadrul Fort Pitt Capital Group, Kim Caughey, considera ca Microsoft ar avea probabil mai multe avantaje din folosirea unui credit: "M-am intrebat deseori de ce Microsoft prefera sa acumuleze lichiditate. Nu are sens din punct de vedere financiar".

Intrebat de ce Microsoft a ales o oferta ce include si actiuni in locul unei oferte bazate exclusiv pe lichiditate, Liddell a raspuns ca analistii trebuie sa ia in considerare cele 31 miliarde dolari chetuite de companie pentru rascumparare de actiuni si dividende in anul fiscal 2007.

In cadrul aceleiasi intruniri, directorul executiv Microsoft, Steve Ballmer, a declarat ca oferta pentru Yahoo este generoasa si sa se asteapta ca actionarii si membrii consiliului Yahoo sa fie rapid de acord cu preluarea.

"Consideram ca actionarii si consiliul Yahoo ni se vor alatura repede in decizia de a ne continua activitatea impreuna", a mai spus Ballmer.

Potrivit unei surse familiare cu strategia Yahoo, compania s-ar putea alia cu Google Inc pentru a para oferta Microsoft. De asemenea, a mai primit contracte preliminare din partea altor companii de media, tehnologie, telecomunicatii si companii financiare.

Microsoft a anuntat ca o fuziune cu Yahoo ar accelera procesul de construire a unei companii capabile sa controleze 40% din piata publicitatii pe internet. Ballmer a subliniat, cu toate acestea, ca in cazul in care oferta are succes, va continua sa investeasca in extinderea afacerii.

Bloombiz.ro Newsletter

Aboneaza-te la newsletter-ul infoBloombiz ca sa primesti in fiecare dimineata, prin e-mail, ultimele informatii legate de companii, afaceri, economie, piata imobiliara, plasamente financiare, cariere si lifestyle.Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 831 ori