Microsoft anunta ca americanii nu vor fi favorizati, in cadrul viitoarelor disponibilizari

Miercuri, 04 Martie 2009, ora 10:09
1794 citiri
Microsoft anunta ca americanii nu vor fi favorizati, in cadrul viitoarelor disponibilizari

Microsoft Corp nu va favoriza angajatii americani sau straini, in contextul in care va disponibiliza mii de persoane, a anuntat marti compania, ca raspuns la indemnul unui senator care a cerut pastrarea locurilor de munca ale americanilor, relateaza Reuters.

Compania anuntase in ianuarie ca va elimia pana la 5.000 de locuri de munca, sau aproximativ 5% din forta totala de lucru, in contextul in care investitorii au fost surprinsi de rezultatele trimestriale sub asteptarile analistilor de pe Wall Street.

Anuntul companiei a fost luat in vizor de senatorul republican Charles Grassley, care a trimis o scrisoare corporatiei in care a cerut ca angajatii americani sa aiba intaietate in ceea ce priveste pastrarea locurilor de munca, in fata angajatilor straini. Microsoft a anuntat ca este prematur pentru a face o precizare, dar procentajul angajatilor care detin vize de tipul H-1B va ramane aproximativ acelasi.

Aceasta viza permite angajatorilor americani sa incadreze temporar intr-un loc de munca cetateni straini. "Nu ne asteptam sa vedem o schimbare semnificativa a numarului angajatilor H-1B, in urma masurilor de reducere a locurilor de munca", a declarat avocatul general al Microsoft, Bradford Smith, intr-o adresa lui Grassley.

Compania a mai anuntat ca, avand in vedere si noile locuri de munca ce urmeaza sa fie create, impactul net se va traduce in pierderea a 2-3.000 locuri de munca. 

#companie, #disponibilizari, #investitori , #stiri Microsoft