Microsoft, afectat de criza economica

Marti, 17 Februarie 2009, ora 09:49
2390 citiri
Microsoft, afectat de criza economica

Veniturile Microsoft vor fi afectate de recesiunea economica, a declarat Steve Ballmer, directorul general al celui mai mare producator de software la nivel mondial.

"Veniturile industriei informatice, precum si ale companiei noastre, vor fi afectate de conditiile economice", a declarat Ballmer intr-un interviu pentru Reuters TV, la congresul mondial pentru telefonie mobila care are loc la Barcelona.

In ianuarie, Microsoft a luat prin surprindere analistii de pe Wall Street, raportand rezultate dezamagitoare si planul de a desfiinta, in decurs de 18 luni, 5.000 de locuri de munca, respectiv 5% din forta de munca, potrivit Mediafax.

Compania a avertizat, atunci, ca profiturile si veniturile vor scadea in urmatoarele doua trimestre si a anuntat ca nu va mai publica previziuni legate de profiturile din actualul an financiar.

Profitul net al Microsoft s-a diminuat in al doilea trimestru financiar, incheiat la 31 decembrie, cu 11,3%, la 4,17 miliarde dolari, iar in primul semestru declinul a fost de 5%, la 8,55 miliarde dolari.

Grupul a atribuit rezultatele sub asteptari conditiilor dificile de pe piata computerelor personale.

#Microsoft, #companie, #primul, # criza, # venituri , #stiri Microsoft