Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Microsoft a reparat 20 de probleme de securitate

Microsoft a reparat 20 de probleme de securitate

Cel mai nou pachet de update-uri Microsoft pentru Windows XP rezolva aproape 20 de probleme de securitate in cadrul a 12 patch-uri, din care sase sunt considerate extrem de importante. Multe dintre aceste vulnerabilitati sunt cunoscute, iar hackerii profita de mult timp de ele. Tocmai de aceea, daca nu ati realizat inca update-ul, este timpul sa o faceti. Hackerii care se pricep la astfel de "gauri de securitate" pot sa foloseasca sistemele neprotejate la fel ca pe propriul calculator.

Microsoft a stabilit ca in fiecare a doua marti a lunii va transmite acest pachet soft care corecteaza problemele majore din sistemul de operare. Problemele sunt prezente atat in Internet Explorer, cat si in Word, Excel, PowerPoint, dar si noua solutie de protectie Microsoct Malware Protection Engine. Sunt de asemenea cateva update-uri pentru utilizatorii de Windows 2000.

Cel mai mare producator de software din lume a rezolvat cateva din vulnerabilitatile din Word, despre care s-a discutat asiduu in ultimele luni si au fost exploatate din plin de hackeri. Nu se stie inca daca au fost rezolvate toate cele patru probleme semnalate de specialistii in securitate informatica.

Patch-urile sunt trimise spre majoritatea computerelor cu XP conectate la Internet, prin rotatie, astfel incat serverele companiei sa nu fie afectate. Cine doreste poate insa sa updateze calculatorul folosit site-ul special al Microsoft: http://www.windowsupdate.com.

Pina la acest moment, Microsoft nu are nici un patch pentru Windows Vista, desi pe Internet se discuta de cateva vulnerabilitati.

Printre alte vulnerabilitati semnalate este o noua problema ActiveX, care permite unui hacker sa obtina foarte usor controlul asupra unui sistem cu Windows 2000 SP4, Windows XP si XP SP2, precum si Windows Server 2003. Compania lui Bill Gates sustine ca aceasta vulnerabilitate nu a fost descoperita de "baietii rai", ci de specialisti in securitate care nu au facut publica prezenta acestei vulnerabilitati. Tocmai de aceea specialistii spun ca s-au ocupat cu prioritate de aceasta solutie.

In sistemele Windows a mai fost depistata o vulnerabilitate ActiveX, afectand aceleasi sisteme de operare, care a fost descoperita chiar de echipele Microsoft si rezolvata rapid. Un pachet special care a surprins specialistii se refera la Windows Live OneCare, Antigen pentru Exchange sau SMTP Gateway, Windows Defender, Forefront Security si alte asemenea aplicatii dezvoltate de Microsoft. Semnalata de IBM problema se referea la modul in care scannerele afectau fisierele PDF. Practic deschideau automat o vulnerabilitate din softurile Adobe, afectand astfel securitatea sistemului. Aceasta problema este de asemenea de gasit pe sistemele Vista si nu a fost inca corectata.

Pentru Word s-au corectat sase vulnerabilitati, inclusiv una din pachetul Office pentru Mac.

Un patch a fost dedicat celorlalte probleme din aplicatiile Office, iar apoi urmeaza un update pentru Internet Explorer, cu trei vulnerabilitati pentru IEx 5, 6 si 7.

Celelalte sase pachete sunt si ele importante, chiar daca nu critice. Probabil cei care doresc sa se simta in siguranta trebuie sa le instaleze pe toate. Ramane de vazut ce alte probleme mai apar pe parcurs.

<b>Bloombiz</b>

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 900 ori