Lupta interna la Microsoft: IE 9 vs. IE 6

Joi, 16 Septembrie 2010, ora 12:30
2096 citiri
Lupta interna la Microsoft: IE 9 vs. IE 6

Cea mai recenta lovitura data de Microsoft in razboiul browserelor, versiunea beta a Internet Explorer 9, are ca obiectiv principal recucerirea cotei de piata pierduta in fata competitorilor Firefox si Google Chrome.

Ca obiectiv alternativ insa, IE 9 trebuie sa duca o lupta interna, in care principalul inamic este Internet Explorer 6 care, desi a fost declarat proiect inchis de catre Microsoft si in ciuda periculoaselor brese de securitate, ramane alternativa preferata a celor mai multi useri.

Eforturile Microsoft de a pune capac IE 6 incep sa dea roade. In America de Nord, gradul de folosire a vechiului browser a scazut de la aproape 10% la 4,17%, potrivit PC World.

Reducerea pana aproape de zero va fi dificila, cred specialistii Microsoft, deoarece multi clienti corporate folosesc aplicatii care ruleaza exclusiv pe IE 6.

In alte cazuri, utilizatorii business au preferat sa ramana la aplicatiile proiectate pentru IE 6 pentru a economisi bani, pe care altfel ar fi trebuit sa-i dea pe versiuni mai noi de software.

Lansarea Internet Explorer 9

Internet Explorer 9 este disponibil versiunea beta in peste 30 de limbi, informeaza Reuters.

Multe dintre cele mai populare site-uri, cum ar fi Facebook, Twitter sau Amazon.com profita deja de caracteristicile noii versiuni.

Reprezentantii Microsoft au catalogat noua versiune a browserului ca fiind mai rapida, mai curata si mai sigura, sprijinind evolutia tehnologiilor web, HTML5, un standard de prezentare a continutului.

Viteza si efectele vizuale au fost imbunatatite, Microsoft spunand ca site-urile vor arata si vor functiona asemenea unor aplicatii instalate direct pe calculator.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#browser, #chrome, #explorer, #firefox, #internet, #microsoft , #stiri Microsoft