Lansarea Windows 7 nu va avea un impact major pe piata PC-urilor

Miercuri, 07 Octombrie 2009, ora 14:15
1843 citiri
Lansarea Windows 7 nu va avea un impact major pe piata PC-urilor

Lansarea sistemului de operare Windows 7, programata pentru 22 octombrie, va contribui doar in mica masura la cresterea cererii pe piata computerelor personale, a declarat miercuri, la Munchen, directorul general executiv al Microsoft, Steve Ballmer.

"Va exista o crestere a vanzarilor de PC-uri, dar probabil ca nu va fi semnificativa", a afirmat Ballmer, citat de Mediafax, raspunzand unei intrebari legate de efectul lansarii noului pachet de software asupra pietei computerelor personale, care va inlocui Windows Vista, produs care nu s-a bucurat de o popularitate ridicata in randul utilizatorilor.

Sistemul de operare Windows, dezvoltat de Microsoft, ruleaza pe circa 90% din PC-urile din intreaga lume, iar lansarile importante de software ale companiei americane sunt asteptate cu entuziasm de producatorii de computere, care spera la o crestere ale vanzarilor.

Insa sase din fiecare zece companii americane intentioneaza "sa sara peste" Windows 7, din cauza reducerilor de cheltuieli si temerilor legate de compatibilitatea noului sistem de operare cu software-ul si computerele deja achizitionate, conform unui sondaj efectuat in luna iulie de firma americana ScriptLogic, la care au participat 1.000 de companii.

Ballmer si-a reiterat viziunea asupra sectorului tehnologiei, aratand ca piata va iesi din recesiune intr-un ritm lent, si a afirmat ca revenirea sectorului high-tech la nivelurile anterioare crizei va fi un proces indelungat.

Executivul CE lanseaza "teste de piata"

Separat, Comisia Europeana a anuntat miercuri ca va derula "teste de piata" privind masurile propuse de Microsoft pentru abordarea problemelor competitionale semnalate de Executivul UE cu privire la integrarea browser-ului web Internet Explorer in sistemul de operare Windows.

Microsoft a propus incheierea disputei prin introducerea unei interfete prin care utilizatorii Windows isi vor putea alege browser-ul de internet dorit, Internet Explorer nemaifiind singurul produs de acest tip inclus in sistemul de operare.

Unii dezvoltatori de pe piata browserelor au aratat ca masura ar putea fi ineficienta.

Astfel, CE a cerut partilor interesate - consumatori, utilizatori, distribuitori, retaileri sau dezvoltatori de software - sa-si transmita punctele de vedere, opiniile si argumentele cu privire la aceasta chestiune pana la 7 noiembrie.

 

 

#windows, # sistem, # de, # operare, # pc, # microsoft , #stiri Microsoft