Lansare Windows 8: Vesti proaste pentru Microsoft

Marti, 23 Octombrie 2012, ora 12:43
2483 citiri
Lansare Windows 8: Vesti proaste pentru Microsoft

Microsoft lanseaza, vineri, sistemul de operare Windows 8 si, potrivit unui nou raport Forrester, gigantul software va avea parte de vesti bune, dar si de vesti rele.

Analistul Frank Gillet, din cadrul Forrester, spune ca directorii financiari ai companiilor, dar si utilizatori finali, sunt martorii unei schimbari majore in piata, pentru urmatorii cinci ani, in conditiile in care Microsoft domina piata PC-urilor, iar Apple, cu iPad, pe cea a tabletelor, cu Google care este lider pe piata vanzarilor de smartphone-uri.

Tabletele cu Windows 8 vor atrage clientii corporatisti, dar vin prea tarziu in piata pentru a mai putea eroda semnificativ din cota iPad, spune analistul Forrester.

"Windows 8 va avea parte un start incet, in contextul in care utilizatorii de PC-uri vor amana upgrade-urile", spune Gillet.

Microsoft va ramane o companie relevanta pe piata PC-urilor, dupa ce Windows 8 va avea un start slab in 2013. Microsoft va ramane doar un candidat la suprematia pietei de tablete si isi va pastra distanta si in ceea ce priveste vanzarile de smartphone-uri.

Forrester estimeaza ca pana in 2016, Microsoft va avea o cota de aproximativ 27% pe piata de tablete si doar 14% pe piata de smartphone-uri.

Windows 8 va fi lansat comercial in data de 26 octombrie 2012 la nivel global. In Romania, companii precum eMAG.ro, cel mai mare magazin online de pe piata locala, sau Altex, unul dintre cei mai mari retaileri de produse electronice si electrocasnice, au pregatit deja oferte de produse care functioneaza cu sistemul de operare Windows 8.

Laptopurile si tabletele cu Windows 8 nu pot fi cumparate in prezent, utilizatorii avand activa doar optiunea de precomanda.

Printre producatorii promovati de eMAG.ro si Altex se numara Asus, Acer, HP, Sony, Toshiba.

Marile orașe europene, într-o criză a locuirii. ”Clujul rămâne doar al bogaților și al turiștilor”
Marile orașe europene, într-o criză a locuirii. ”Clujul rămâne doar al bogaților și al turiștilor”
Oameni din întreaga Uniune Europeană se confruntă cu o criză a locuirii fără precedent, agravată de inflație, sărăcie energetică și risc de excluziune socială. Un raport de la vârful...
Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Apple se pregătește să lanseze o nouă generație de iPad Air, care, pentru prima dată, va include două dimensiuni diferite, urmând exemplul liniei iPad Pro. Potrivit ultimelor rapoarte,...
#lansare Windows 8 Microsoft, #lansare Windows 8 Romania, #tableta Microsoft Windows 8 , #stiri Microsoft