Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Judecatorul din cazul UE vs. Microsoft se teme ca amendarea companiei ar putea afecta investitiile

Judecatorul din cazul UE vs. Microsoft se teme ca amendarea companiei ar putea afecta investitiile
Judecatorul care s-a ocupat de cazul in care Microsoft a fost acuzat ca practica o politica antitrust, a declarat, facand pentru prima data comentarii publice legate de hotararea Uniunii Europene de a amenda compania americana, ca spera ca acest lucru sa nu descurajeze investitorii, scrie Reuters. Tribunalul care a judecat cazul a decis sa sustina masura Comisiei Europene, ce acuza Microsoft de faptul ca abuza de pozitia dominanta in sectorul sistemelor de operare PC pentru a elimina concurenta.


Comisia Europeana a aplicat Microsoft o amenda de 497 milioane euro."Ar fi o situatie nefericita daca acest lucru ar avea un impact negativ asupra initiativelor de investitii", a declarat Bo Vesterdorf, al carui mandat in functia de presedinte al tribunalului de prima instanta si judecator s-a incheiat in aceeasi zi in care a anuntat decizia.Intr-un discurs la facultatea de drept Queen Mary din cadrul Universitatii din Londra, acesta a spus ca daca investitorii se vor retrage, inovatiile vor avea de suferit iar cei care vor fi afectati vor fi consumatorii.Vesterdorf regreta faptul ca Microsoft nu a reusit sa faca apel la decizia tribunalului sau si sa caute un verdict definitiv din partea Curtii Europene de Justitie.Experts au precizat ca sansele companiei ar fi fost mici.Curtea Europeana de Justitie, ce ia in considerare numai cazurile legate de incalcarea legislatie UE, lasand problemele mai mici tribunalelor, a sustinut tribunalul de prima instanta in celelalte cazuri de abuz de pozitie dominanta.Decizia tribunalului de prima instanta a sustinut sanctiunea aplicata de Comisia Europeana impotriva Microsoft, anuntand ca firma americana incalca legislatia in domeniul concurentei, reducand posibilitatile de alegere ale consumatorilor.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1072 ori