Investitorii de succes din Silicon Valley si-au prezentat ideile de viitor

Luni, 04 Decembrie 2006, ora 04:34
884 citiri

Mai multi investitori din Silicon Valley - specializati in start-up-uri de succes - au povestit la o intalnire cu redactorii Business 2.0 despre afacerile high-tech pe care le-ar incepe acum, iar bugetul care ar putea fi alocat pentru ele este de 100 de milioane de dolari.Nu toti investitorii au fost atat de vorbareti despre planurile lor, insa cei care au facut-o au precizat ca nu incep astfel de companii pentru ca nu au gasit specialistii potriviti, nu pentru ca nu ar avea banii necesari. Specialistii in tehnologie ar trebui sa vina cu planuri de business reusite si astfel s-ar ptuea lansa companii de succes peste noapte, spun investitorii.

Oamenii continua sa se concentreze pe proiecte online, aplicatii software sau proiecte de case inteligente. De exemplu, investitorii au vorbit despre computerul de bord care sa fie intr-adevar un PC. Tastatura inclusa in volan, ecranul in parbriz si asa mai departe. Ideea nu este deloc SF, ba chiar exista companii care lucreaza la asa ceva.

Altii au propus realizarea unei noi aplicatii pentru baze de date, care sa imbine tehnologiile proprietare ale Oracle, IBM, Microsoft cu cele open-source (MySQL). Exista loc pe piata, iar industria merge spre 15 miliarde de dolari pe an, o industrie comparabila cu studiourile de film de la Hollywood.

Investitorii vor sa sustina de asemenea o noua tehnologie pentru baterii mai puternice destinate echipamentelor mobile. Se stie ca o astfel de tehnologie lipseste, iar solutia actuala, "fuel cell", nu este inca considerata un succes.

Alti investitori ar sprijini un proiect care sa concureze Microsoft Excel si tentativele Google de a muta proiectele online. Un sistem ca toate aceste tabele sa circule mai usor intre executivi, sa se poata lucra pe ele in timp real si asa mai departe.

Silicon Valley recunoaste de asemenea nevoia de a avea aplicatii web mai puternice pentru telefonul mobil, cel mai cautat fiind acum un motor de cautare dedicat celularului, care sa poata ajunge sa concureze Google.

Raportul Business 2.0 mai contine si alte idei, care pot fi vizionate pe site-ul publicatiei.

Bloombiz

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...